LG dominuje na trhu s LED monitormi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
LG
LED monitor LG - séria E90. Foto: LG

BRATISLAVA 22. apríla (WEBNOVINY) – Podľa prieskumu medzinárodnej spoločnosti DisplaySearch sa LG stala svetovou jednotkou, keď v minulom roku predala 2,92 miliónov LCD LED monitorov. Celosvetové predaje LCD LED monitorov pritom predstavovali 16,68 miliónov kusov.

Do segmentu LCD LED monitorov vstúpila spoločnosť v roku 2009. Vtedy mala podiel na svetovom trhu len jedno percento. Odvtedy rastie podiel na trhu prakticky konštantne rýchlosťou 10% ročne. LG má v sortimente štyri rady LCD LED monitorov. Patrí tam extrémne úsporná séria E50, dizajnová séria E60, séria M80, ktorá kombinuje LCD LED monitor a FullHD televízor a najnovšie monitory zo série E90. Ide o najtenšie LCD LED monitory na svete, ktorých hĺbka je len 7,2 mm. Mimochodom – tento rad monitorov získal ocenenie za inováciu na tohtoročnej výstave Consumer Electronics Show (CES) v americkom Las Vegas.

Aj v tomto roku očakáva LG zachovanie rýchlosti rastu, ku koncu roka by teda podiel LED LCD monitorov značky LG mohol byť 30%. Pomôcť dosiahnuť tento cieľ by malo uvedenie IPS technológie a predovšetkým novej technológie LG CINEMA 3D, o ktorej sme podrobnejšie písali v tomto článku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie LG