Nissan predstavil prvý samoopravný kryt na iPhone

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nissan Shield
Foto: Nissan

BRATISLAVA 19. januára (WEBNOVINY) – Spoločnosť Nissan predstavila revolučný kryt pre iPhone, ktorý sa dokáže opraviť sám. Volá sa Nissan Scratch Shield a má inovatívny lak, vyvinutý v spolupráci s Tokijskou univerzitou a spoločnosťou Advanced Softmaterials Inc.. Automobilka ho doteraz využívala na niekoľkých modeloch Nissan a Inifiniti.

Vysoká flexibilita a elasticita laku Scratch Shield umožňuje, aby sa drobné odreniny samy rýchlo opravili – malé škrabance už do jednej hodiny, v prípade závažnejších poškodení môže samooprava trvať až týždeň. Povrch krytu na dotyk pripomína skôr gél než hladký pevný materiál, no na rozdiel od bežného laku je odolnejší proti poškrabaniu. Samotný kryt je vyrobený z materiálu ABS, čo je vysoko kvalitný plast využívaný hlavne v automobilovom priemysle a vonkajší lak je z polyrotaxanu. Práve táto chemická štruktúra môže za „zázračné“ samoopravné schopnosti a dokáže v prípade drobného poškrabania reagovať tak, že poškodené miesto sa postupne automaticky zacelí a navráti do pôvodného stavu. 

Spoločnosť Nissan už vyrobila prvú sériu inovatívnych krytov, ktorá je zatiaľ určená na beta testovanie u vybraných novinárov a zákazníkov. Do predaja by sa v ideálnom prípade mohli dostať už tento rok. 


Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Nissan