Obchod za 12,5 miliardy dolárov: Motorola už patrí Googlu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Google
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 15. augusta (WEBNOVINY) – Správa o tom, že Google kúpil mobilnú divíziu Motoroly sa objavila na oficiálnom blogu Googlu dnes v príspevku, poslanom priamo Larry Pageom. Dôvodom je posilnenie Androidu v mobilnej sfére a rozšírenie jeho ekosystému k čomu by mohli pomôcť aj mnohé zaujímavé patenty, ktorých vlastníkom je Motorola.

V úvode svojho príspevku Larry Page píše, že v súčasnosti využíva Android vyše 150 miliónov mobilných zariadení a denne k nim pribúda približne 550-tisíc nových, sústreďuje sa na ne čoraz viac výrobcov a preto ani Google ako jeho tvorca nechce zostať bokom.

Neznamená to však, že Android sa uzavrie a Google sa bude sústreďovať na posilnenie pozície mobilných zariadení Motoroly s týmto operačným systémom. Podľa vyjadrenia šéfa Googlu Android aj naďalej zostáva otvoreným systémom a Motorola bude samostatnou divízou, sústreďujúcou sa predovšetkým na mobilné telefóny.

S touto akvizíciou a vlastnou divíziou mobilných telefónov sa Google stáva priamym konkurentom Applu a protihráčom, ktorého na trhu s mobilnými zariadeniami zrejme nemožno podceňovať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie GoogleGoogle+