Príde nový iPad 2 ešte pred Vianocami?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Príde menší iPad 2 ešte pred Vianocami?
Foto: Apple

BRATISLAVA 19. augusta (WEBNOVINY) – Informáciu o tom, že nový iPad 2 s uhlopriečkou 7 palcov by mohol prísť už na vianočný trh, priniesli noviny The Economic Daily a píše o nej aj server Gizmag.

Okrem informácie o veľkých kontraktoch od Apple smerujúcich na Taiwan, sa zároveň objavila časť kódu, nachádzajúca sa v operačnom systéme iOS4, kde sa rozlišuje o aké zariadenie sa jedná – buď CDMA iPhone alebo iPAd 2. Navyše The Economic Daily konštatuje, že jednou z taiwanských spoločností, ktorá získala veľký kontrakt je Chimei Innolux. Tá bude Applu dodávať 7-palcové displeje s rovnakou IPS (in-plane switching) technológiou, aká sa využíva aj v originálnych 9,7-palcových iPadoch. Ďalšou zo spoločností je Cando Corporation, ktorá dodáva dotykovú technológiu.

Príde menší iPad 2 ešte pred Vianocami?
Foto: Gizmag

Nájdený fragment kódu umožňuje autoaktiváciu zariadenia bez nutnosti využiť iTunes. Používa sa na to, aby zariadenie mohlo byť testované v partnerských spoločnostiach a pred uvedením na trh sa táto časť kódu zo systému vymazáva. Serveru BGR to potvrdil zdroj, ktorý na fragment zároveň upozornil.

V každom prípade – aj keby sa táto informácia ukázala ako pravdivá – nemožno čakať, že menší a samozrejme aj lacnejší iPAD 2 sa na náš trh dostane skôr, než budúci rok na jar.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Apple