Slávnostné vyhlásenie výsledkov ZlatyErb.sk 2010

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zlatý erb LOGO
zlatý erb LOGO

BRATISLAVA 9. novembra (WBN/PR) – Hlavným cieľom súťaže ZlatyErb.sk je podporiť informatizáciu slovenských samospráv a oceniť výnimočné projekty, podporiť výmenu skúseností a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv účinne využívať informačno-komunikačné technológie k zvyšovaniu kvality a prístupnosti služieb samosprávnych krajov, miest, mestských častí a obcí.

Vyhlásenie výsledkov súťaže ZlatyErb.sk 2010 sa uskutočnilo 9. novembra 2010 v Bratislave počas medzinárodného kongresu ITAPA 2010. Súťaž ZlatyErb.sk vyhlásili spoločne Únia miest Slovenska, Združenie informatikov samospráv Slovenska (ZISS) a občianske združenie eSlovensko, pod záštitou vysokých ústavných činiteľov SR a vďaka podpore partnerov: spoločnosti DEXIA BANKA Slovensko a INFOSTAT. Súťaž je usporiadaná v spolupráci s verejným informačným portálom pre samosprávy Mesto.sk a medzinárodnou konferenciou ITAPA.

Ceny „ZlatyErb.sk“ sú udeľované v troch hlavných kategóriách: „Najlepšia stránka miest a mestských častí“ a „Najlepšia stránka obcí“. V každej z týchto kategórii je udelená Hlavná cena a maximálne 4 ceny bez určenia poradia pre samosprávy, ktoré sa umiestnia na druhom až piatom mieste. V kategórií „Najlepšia stránka samosprávneho kraja“ je rovnako ako v predchádzajúcich hlavných kategóriách udelená Hlavná cena, a maximálne ďalšie dve ceny bez určenia poradia.

H l a v n é k a t e g ó r i e :

Najlepšia stránka Samosprávneho kraja:

1. Prešovský samosprávny kraj – Hlavná cena – Víťaz kategórie

2. Nitriansky samosprávny kraj

3. Bratislavský samosprávny kraj

Najlepšia stránka Miest a Mestských častí:

1. Mesto Bratislava – Hlavná cena – Víťaz kategórie

2. Mesto Poprad

3. Mesto Malacky

4. Mestská časť Bratislava Dúbravka

5. Mesto Trenčín

Najlepšia stránka Obcí:

1. Obec Klátová Nová Ves – Hlavná cena – Víťaz kategórie

2. Obec Skačany

3. Obec Valaská Belá

4. Obec Trnavá Hora

5. Obec Nitrianska Blatnica

Š p e c i á l n e c e n y :

Najlepšia bezbariérová stránka samospráv

1. Prešovský samosprávny kraj

Špeciálna cena za vyhotovenie platformy pre elektronickú komunikáciu verejnosti so samosprávami – projekt Civitas.sk

1. Mesto Dunajská Streda

2. Mesto Turčianske Teplice

3. Mesto Martin

4. Mesto Snina

5. Mesto Dubnica nad Váhom

6. Mesto Stará Turá

7. Mesto Nové Mesto nad Váhom

8. Mesto Krupina

Špeciálna cena za poskytovanie oznamov farského úradu na Facebook-u obce

1. Obec Veľké Kršteňany

Kvalita webových sídiel slovenských samospráv z roka na rok narastá. Mnohé samosprávy zjednodušili a sprehľadnili navigáciu svojich web stránok, pribudli mnohé elektronické služby. Postupne je kladený dôraz aj na občanov so zrakovým postihnutím. Web stránky sú prispôsobené na čítanie prostredníctvom špeciálnych hardvérových a softvérových zariadení, či hlasový výstup, ktoré ľudia so zdravotným postihnutím pri práci s PC a internetom používajú. Isté rezervy sú pri dodržiavaní štandardov webových sídel, akými sú napríklad zverejnenie termínov zasadnutí zastupiteľstva, postupov, ktoré musí samospráva dodržiavať pri vybavovaní všetkých žiadostí, zverejnenie informácií o konaniach, ktoré sú predmetom záujmu verejnosti a pod. Čo sa týka technickej správnosti, sú web stránky na veľmi dobrej úrovni.

https://www.itapa.sk/

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať