Sony NEX-C3: minifotoaparát s vymeniteľnými objektívmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sony NEX C3
Foto: Sony

BRATISLAVA 10. júna (WEBNOVINY) – Nový NEX-C3 je malý a naozaj ľahký fotoaparát – jeho hmotnosť je len 225 gramov (bez batérie a pamäťovej karty) a rozmery 109,6 x 60 x 33 mm. Na prvý pohľad si niekto môže povedať, že na trhu sú aj menšie prístroje. To je síce pravda, lenže NEX-C3 sa od nich odlišuje jednou podstatnou maličkosťou – možno na ňom meniť objektívy a radí sa tak do kategórie kompaktných systémov, ktorým sa ľudovo zvykne hovoriť aj „zrkadlovky bez zrkadla“. Radí sa tak k ďalším fotoaparátom modelového radu NEX, ktoré sa pýšia vymeniteľnými objektívmi so systémom uchytenia E-mount.

Fotoaparát využíva APS HD CMOS snímač Exmor (16,2 Mpix), ktorý sníma vo vysokom rozlíšení v kvalite digitálnej
Sony NEX C3
Foto: Sony

zrkadlovky a zvláda aj video v HD rozlíšení (720p). Prístroj má prehľadné ovládanie a zjednodušené rozhranie Photo Creativity, pomocou ktorého ho dokáže správne nastaviť aj človek, ktorý odbornejším termínom z oblasti fotografovania nerozumie. Nastavenia sa dajú robiť aj v reálnom čase prostredníctvom otočného ovládača v zadnej časti fotoaparátu a skontrolovať zmeny možno hneď v náhľade na veľkom LCD displeji s uhlopriečkou 7,5 cm. Ako záznamové médium slúžia pamäťové karty Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo / SD / SDHC / SDXC.

Vo funkčnej výbave foťáku nechýba ani špecialita Sony – režimy 3D Sweep Panorama pre snímanie širokouhlých 3D záberov; okrem toho umožňuje robiť HDR zábery, má režim na fotenie v zhoršených svetelných podmienkach bez statívu a aj funkciu Anti-Motion Blur, ktorá minimalizuje rozmazanie záberu pri pohybe.

Sony NEX C3
Foto: Sony

S novým modelom prichádza aj nový 30 mm makro objektív (“E 30mm F3.5 Macro”) doplnený o blesk HVL-F20S. Objektív SEL30M35 sa môže pochváliť mierou zväčšenia 1:1 a minimálnou pracovnou vzdialenosťou len 2,4 cm, ideálnou na snímanie makro záberov. Využíva jedno ED sklo a tri asférické prvky, vďaka čomu disponuje vysokou ostrosťou a kontrastom v celom poli. Objektív navyše dokáže automaticky zaostrovať tak pri snímaní fotografií, ako pri natáčaní HD videa. Blesk HVL-F20S sa môže tiež pochváliť kompaktnou konštrukciou, ktorú umožňuje absencia externých batérií, vďaka napájaniu priamo z fotoaparátu.

Cena prístroja ešte nie je určená, no podľa údajov z okolitých krajín by sa cena kitu s dvomi objektívmi (SEL 18-55mm a SEL 16mm f/2.8) mala pohybovať niekde okolo hranice 730 eur, najpraktickejšia kombinácia s jedným objektívom (SEL 18-55mm) by mohla stáť približne o stovku menej.

Sony NEX C3
Foto: Sony

Foto: Sony

Sony NEX C3
Foto: Sony

Foto: Sony

Sony NEX C3
Foto: Sony

Foto: Sony

Sony NEX C3
Foto: Sony

Foto: Sony

Najdôležitejšie parametre a funkcie Sony NEX-C3:

• 16,2-megapixelový snímač Exmor APS HD CMOS

• Systém vymeniteľných objektívov E-mount

• Videozáznam vo vysokom rozlíšení 720p so stereofónnym zvukom vo formáte mp4

• Funkcia 3D Sweep Panorama

• Nové rozhranie „Photo Creativity“ s jednoduchým použitím

• Vysokorýchlostné sériové snímanie rýchlosťou až 5,5 záberov za sekundu

• 7,5 cm/3″ nakloniteľný displej TruBlack LCD (921 tis. bodov)

• 25-bodové automatické ostrenie

• Procesor BIONZ

• Odpojiteľný blesk

• Zabudované tipy pri fotografovaní a sprievodca

• Výstup HDMI na prepojenie s televízorom s vysokým rozlíšením

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať