Matovičovci skončili v prieskume pred SaS

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Matovič
Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 1. februára (WEBNOVINY) – KDH sa podľa predsedu strany Jána Figeľa stáva lídrom pravice.

Ako Figeľ napísal kandidátom hnutia v liste, ktorý má agentúra SITA k dispozícii, po exkluzívnom prieskume verejnej mienky agentúry Polis pre televíziu TA3 čísla opätovne potvrdzujú nárast preferencií strany a radia KDH na druhú priečku medzi politickými stranami.

„Som Vám vďačný za Vaše odhodlanie pomôcť Slovensku a KDH v nadchádzajúcich parlamentných voľbách. S radosťou pozorujem, ako naše spoločné nasadenie prináša ovocie,“ napísal predseda KDH. Figeľ upozornil, že kresťanskí demokrati veria v rodinu, spravodlivosť a solidaritu. Ich prioritou je tvorba pracovných miest, ako základný predpoklad lepšej životnej úrovne.

„Tieto voľby ponúkajú výber medzi socialistickou politikou Smeru, ktorá vedie k zadlžovaniu a ku krachu gréckeho typu, a našou cestou zodpovednej slobody, ktorá vedie k rastu zamestnanosti a k ekonomickej prosperite,“ napísal Figeľ s tým, že do volieb zostáva päť týždňov a KDH čaká ešte veľa práce.

„Som však presvedčený, že aj s Vaším nasadením, tímovosťou a profesionalitou budeme získavať ďalšiu rastúcu podporu,“ dodal. Podľa prieskumu agentúry Polis, ktorý v utorok večer zverejnila televízia TA3, by Smer-SD získal v parlamentných voľbách 41,5-percentnú podporu voličov, čo by mu zabezpečilo nadpolovičnú väčšinu poslaneckých kresiel v Národnej rade SR (77 mandátov).

Na druhom mieste by skončilo KDH so ziskom jedenástich percent, ktoré by znamenali pre hnutie 20 poslancov. So ziskom 7,7 percenta by sa do parlamentu dostali SDKÚ-DS a Most-Híd. Obe strany by mali v NR SR štrnásť poslancov. Obyčajných ľudí a nezávislé osobnosti by vo voľbách podporilo 7,2 percenta hlasujúcich, čo by im zabezpečilo trinásť poslaneckých mandátov. Do parlamentu by sa dostala aj strana Sloboda a Solidarita so ziskom 6,3 percenta s dvanástimi poslancami.

Ostatné strany by sa podľa prieskumu do parlamentu nedostali. Televízia však nezverejnila ich podporu. Na voľbách by sa podľa prieskumu zúčastnilo 48 percent voličov. Viac ako štvrtina z nich nie je rozhodnutá, komu by odovzdala svoj hlas.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján Figeľ
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutiePolis Slovakia