Stranu 99% bude prešetrovať polícia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Subjekt_99
Foto: Webnoviny

BRATISLAVA 13. februára (WEBNOVINY) – Ministerstvo vnútra SR odstúpi podnet na preverenie podpisových hárkov strany 99% – občiansky hlas, ktoré predložila pri registrácii, policajným orgánom.

Tie sú v tejto veci kompetentné konať. Ako však uviedol pre agentúru SITA hovorca ministerstva vnútra Gábor Grendel, ministerstvo zatiaľ takýto podnet neeviduje.

Mládežnícka organizácia SDKÚ-DS Nová Generácia dnes požiadala ministerstvo vnútra o preverenie podpisových hárkov strany 99% – občiansky hlas, ktoré predložila pri registrácii.

Ako uviedol pred novinármi líder Novej Generácie a poslanec Národnej rady SR Peter Markovič, na základe medializovaných informácií je dôvodné podozrenie z porušenia zákona o politických stranách, pretože je podozrenie z kupovania a falšovania podpisov a podpisových hárkov strany 99% – občiansky hlas, ktoré predložila pri registrácii. Svoje podanie tiež mládežníci zdôvodňujú čestným vyhlásením jednej zo zberateliek podpisov, ktorá uviedla, že opísala mená z internetu, telefónnych zoznamov či zo Zlatých stránok.

Hnutie 99% – občiansky hlas splnilo všetky zákonné podmienky na vznik politického subjektu. Bolo právoplatne zaregistrované na Ministerstve vnútra SR a riadne sa zúčastní na parlamentných voľbách. Ako sa uvádza v stanovisku, ktoré dnes poskytli agentúre SITA Pavol Pavlík a Alena Dušatková, gorily, ktoré rozkradli tento štát, sú zúfalé a bažia po moci.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Gábor GrendelPeter Markovič