Starosta Vajnôr podal trestné oznámenie za možné ohováranie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ján Mrva
Foto: SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 18. novembra (SITA) – Súčasný starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva (SDKÚ-DS), ktorý chce obhájiť funkciu v blížiacich sa komunálnych voľbách, podal dnes trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre možný trestný čin ohovárania. Zároveň bude požadovať nemajetkovú ujmu viac ako 161-tisíc eur (päť miliónov korún). Pre agentúru SITA to potvrdil starosta Mrva. Podozrenie z trestného činu súvisí podľa neho s dvoma billboardami, ktoré sú umiestnené na dome pri kruhovom objazde pri vjazde do mestskej časti. Mrva tvrdí, že informácie na veľkorozmerných plagátoch sú nepravdivé a urážlivé. V rovnakom duchu sa podľa neho nesú aj informácie na stránke www.zachranmevajnory.sk. Starosta má podozrenie, že existuje prepojenie medzi internetovou stránkou (odkaz na ňu je na oboch billboardoch), časopisom Vajnorské vidzení a ďalším kandidátom na starostu Pavlom Feketem (KDH).

Mrva hovorí, že zverejnené informácie na oboch billboardoch poškodzujú dobré meno jeho aj Mária Schwaba, ktorý na miestnom úrade pracuje ako poradca starostu. Schwab je zároveň predsedom miestnej volebnej komisie. Podľa prvého plagátu vraj platy oboch pánov stáli mestskú časť viac ako desať miliónov korún (okolo 320-tisíc eur). Podľa starostu nie je táto informácia pravdivá a zdôrazňuje, že za celé funkčné obdobie súčet všetkých príjmov oboch „zďaleka nedosiahol uvádzanú čiastku.“ Druhý plagát hlása Desať hriechov Jána Mrvu, ktorých sa mal dopustiť nielen ako starosta ale aj ako občan pred starostovským obdobím. Starosta aj v tomto prípade označuje informácie za nepravdivé. Podobne odmieta aj pravdivosť informácií na predmetnej internetovej stránke. Sú „jednoznačne namierené proti mojej osobe, aby spochybnili moju česť, ľudskú dôstojnosť, spoľahlivosť, tak verejne činnej osoby, ako aj povesť a odbornú spôsobilosť mojej súkromnej profesie autorizovaného geodeta ako súkromného podnikateľa“.

Nielen starosta ale aj miestna volebná komisia zároveň upozorňujú na porušenie volebného zákona a všeobecne záväzného nariadenia o vyhradení miest na umiestňovanie volebných plagátov v mestskej časti zo strany kandidáta Feketeho. Komisia ho preto vyzýva, aby všetky nepovolené stojanové volebné tabule ihneď odstránil. Agentúra SITA oslovila v tejto súvislosti aj KDH, ktorého je Pavol Fekete kandidátom na starostu v nadchádzajúcich komunálnych voľbách. Podľa predsedu okresného centra KDH Bratislava III. Juraja Lauka o tom KDH vie a prešetria to, ale oficiálne sa k celej veci vyjadria až po rokovaniach vo vnútri KDH. V prípade porušenia zákona alebo stanov KDH nie je vylúčené, že podniknú patričné kroky a opatrenia.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján Mrva