Bugárovci predstavili predvolebný program

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bugár, simon
Béla Bugár, Zsolt Simon Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 16. apríla (WEBNOVINY) – Most-Híd dnes predstavil predvolebný program, ktorý nesie názov Je čas robiť veci lepšie. Ako informoval predseda strany Béla Bugár, program je členený na viacero častí a každá z nich má svojho odborného garanta. Strana sa nechce špecializovať len na jednu vrstvu či skupinu ľudí, ale na všetky vrstvy. Preto sa v programe podrobne venuje nezamestnanosti, ekonomike, dôchodkovému zabezpečeniu, mladým, ochrane menšinových práv, zdravotníctvu či korupcii. Bugár si však nemyslí, že osemnásť priorít programu je veľa. „Naša strana má číslo 18, je to určitá symbolika. To si nenecháme zobrať,“ dodal Bugár. Podľa neho číslo 18 symbolizuje vek dospelosti a pre jeho stranu to znamená, že dozrela na volebný vek. „Aj 18 percent príde niekedy. Hovorím, že teraz máme šancu na osem,“ povedal v súvislosti s volebným cieľom Bugár.

Podľa podpredsedu strany Ivana Švejnu je však najvyššou prioritou strany riešenie vysokej nezamestnanosti. Z dlhodobého hľadiska by nezamestnanosť v SR nemala byť vyššia ako päť percent. Podľa výšky nezamestnanosti totiž závisí rozvoj spoločnosti. Švejna tiež zdôraznil potrebu zvýšiť dôchodky starodôchodcom a následne zmeniť systém valorizácie dôchodkov.

Podpredseda strany Zsolt Simon zdôraznil potrebu rovnakých šancí a príležitostí pre všetky regióny Slovenska. Podľa neho treba využiť potenciál úrodnej krajiny, ale aj zabezpečiť prístup všetkých regiónov k diaľniciam či rýchlostným cestám. Strana tiež preferuje podporu značky kvality SK a je za účinnú kontrolu obchodných reťazcov.

Most-Híd navrhuje vytvoriť aj spoločný slovensko-maďarský fond, ktorého úlohou bude s rešpektom preklenúť rozdiely a podporovať to, čo Slovákov a Maďarov spája. Ako uviedol podpredseda strany Rudolf Chmel, cieľom fondu je zlepšiť slovensko-maďarské vzťahy, ktoré nie sú dobré. Účelom fondu by preto bolo financovanie projektov v záujme spoločného slovensko-maďarského porozumenia. Podľa Chmela fond by podporoval projekty zamerané na mládež, bilingválne školy, stretnutia a výmeny slovenskej a maďarskej mládeže. Fond by tiež mohol podporovať spoločné aktivity vo vzdelávacej, vedeckej, kultúrnej a umeleckej oblasti.

Strana Most-Híd by štartovacími bytmi podporila mladých do 35 rokov a rodiny s malými deťmi. Podľa Edit Pfundtner – ktorá zostavila programový balík, zaoberajúci sa bývaním mladých – je cieľom návrhu popri vytvorení priaznivých podmienok na založenie rodiny aj to, aby sa zabránilo odchodu mladých z krajiny.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Zsolt Simon
Firmy a inštitúcie Most-Híd