Rapid vstupuje do nového modelového roku s vylepšeniami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: Škoda

BRATISLAVA 10. júla (WBN/PR) – ŠKODA Rapid svoju atraktivitu pre zákazníkov ešte zvýši. Od 5. augusta bude tento obľúbený kompaktný model dostupný aj s naftovým motorom 1,6 TDI s výkonom 66 kW. Interiér dizajnovo osvieži nový trojramenný volant, paleta ozdobných líšt, poťahov sedadiel a rad ďalších prvkov. Na želanie je možné objednať aj moderné xenónové svetlomety. Navyše, zákazníci môžu naďalej využiť ponuku akčného modelu ŠKODA Rapid MAX s bohatou výbavou a cenovou výhodou až do 4 000 eur.

Ponuku motorov pre model ŠKODA Rapid rozšíri dieselový motor 1,6 TDI/66 kW (90 k). Agregát pracuje s priamym vstrekovaním common-rail a je vybavený filtrom pevných častíc. Na želanie môže byť dodaný buď so sedemstupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou alebo päťstupňovou manuálnou prevodovkou.

Aj pre tento naftový motor ponúka výrobca úspornú verziu Green Tec. Paket Green Tec obsahuje technológie znižujúce spotrebu vozidla ako systém Štart/Stop, rekuperáciu brzdnej energie a pneumatiky s optimalizovaným valivým odporom. Emisie CO2 pri modeli Rapid 1,6 TDI 66 kW Green Tec dosahujú len 104 g/km. Zodpovedajúca normovaná spotreba paliva činí 3,9 l/100 km.

Pre model ŠKODA Rapid je k dispozícii celkom šesť rôznych motorov spĺňajúcich predpisy EU5: dva dieselové motory (1,6 TDI so 66 resp. 77 kW) a štyri benzínové motory (1,2 MPI/55 kW, 1,2 TSI s výkonom 63 , resp. 77 kW a 1,4 TSI/90 kW). Paket Green Tec je v ponuke pre všetky motory TSI a TDI.

Bez názvu
Foto: Škoda

Konštruktéri optimalizovali aj interiér. Rapid ponúkne nové trojramenné volanty. Rozdiely sú v použitých materiáloch (PUR, PUR v kombinácii s chrómom, koža s chrómom) a funkčnosti (s tlačidlami alebo bez tlačidiel multifunkčného displeja/telefónu/audio systému). Nové ozdobné lišty v štyroch dizajnových variantoch (Graphite-Metallic, Silver-Brushed, Piano-White a Piano-Black) ponúknu verzie Ambition a Elegance. Pre tieto verzie sú pripravené aj nové poťahy sedadiel. Pre verzie Active a Ambition je k dispozícii prístrojová doska a obloženie dverí v novom sivom tóne. Ďalšie novinky: rádio Swing dostane modernejší panel, rádio Blues bude mať ovládacie prvky doplnené o chrómové detaily.

Pre model ŠKODA Rapid možno odteraz objednať aj xenónové svetlomety. Nízkoenergetický xenónový zdroj produkuje svetelný tok do 2000 lumenov. Tento systém nevyžaduje, na rozdiel od riešení používaných vo vozidlách vyšších tried, automatickú reguláciu sklonu a ostrekovače svetlometov. Výhodou je nižšia cena v porovnaní s xenónovými svetlometmi s vyšším svetelným tokom, pri zachovaní porovnateľnej intenzity osvetlenia.

Pre zákazníkov ostáva v ponuke akčný model ŠKODA Rapid MAX s bohatou výbavou a cenovou výhodou až do 4 000 eur. U autorizovaných predajcov ŠKODA môžu využiť aj výhodné značkové financovanie „Nové tretiny“, s ktorými majú PZP, poistenie čelného skla, poistenie náhradného vozidla a ďalšie výhody na rok úplne zadarmo.

ŠKODA Rapid dopĺňa ponukovú paletu značky ŠKODA medzi modelmi ŠKODA Fabia a ŠKODA Octavia od jesene 2012. Pri kompaktných rozmeroch (dĺžka 4,48 m, šírka 1,70 m) ponúka tento model veľkorysý priestor pre päť cestujúcich a ich batožinu. K tomu pripočítajme početné „Simply Clever“ riešenia, vynikajúci pomer ceny a hodnoty, rozsiahlu ponuku bezpečnostnej výbavy a atraktívny nadčasový dizajn.

Model Rapid zbiera aj početné ocenenia. Na českom trhu získal tento model ceny Auto roka v nižšej strednej triede v hlasovaní verejnosti a cenu Fleetová novinka roka. ŠKODA Rapid sa stala Autom roka v Bulharsku, vyhrala cenu Auto Trophy v Nemecku a Zlatý volant v Rakúsku. ŠKODA Rapid získala v marci 2013 aj svetovo uznávané ocenenie za produktový dizajn Red Dot Design Award. Za koncepciu bezpečnosti vozidla získal tento automobil aj najlepšie hodnotenie päť hviezd od Euro NCAP.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Škoda Auto