Automobilka Fiat Chrysler sa nemôže sťažovať, očakáva rast

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Chrysler
Firma Fiat Chrysler Automobiles očakáva lepší prvý kvartál. Foto: SITA/AP

STERLING HEIGHTS 16. marca (WEBNOVINY) – Spoločnosť Fiat Chrysler Automobiles (FCA) by mala v tomto roku zaznamenať lepší prvý kvartál než v minulom roku. Vyhlásil to šéf spoločnosti Sergio Marchionne.

„Mali by sme mať lepší kvartál ako v predchádzajúcom roku,“ povedal Marchionne v Detroite, kde funguje závod, ktorý sa mal podľa pôvodných plánov zatvoriť. Spoločnosť Chrysler totiž v roku 2009 požiadala o ochranu pred veriteľmi. Fiat však do renovácie tohto závodu investoval jednu miliardu USD.

Talianska agentúra Radiocor už vo štvrtok informovala, že podľa Sergia Marchionneho by mal byť zisk spoločnosti v prvom kvartáli vyšší, keďže sa darí americkému trhu s automobilmi.

Spoločnosť FCA vznikla po januárovom zlúčení automobiliek Fiat a Chrysler, keď talianska firma prevzala americkú. Transakcia si vyžiadala 4,35 miliardy USD. Spoločnosť FCA je siedmy najväčší výrobca automobilov na svete. Skupina však nedávno zhoršila prognózu zisku za celý tento rok, keďže spoločnosť zaznamenala 80-percentný pokles jadrového zisku na trhoch v Južnej Amerike.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Sergio Marchionne