Vodiči pozor, na D1 budú v lete opravovať vozovku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cesta oprava
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 5. júla (WEBNOVINY) – Národná diaľničná spoločnosť plánuje vymeniť cez letné prázdniny mostné závery na niektorých diaľničných úsekoch, okrem toho budú opravovať aj vozovky.

„Počas letných mesiacov plánujeme výmenu mostných záverov na diaľnici D1 v Bratislave na úseku Mierová – Senecká v smere do Trnavy a opravu vozoviek mostov na trenčianskej D1,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Michal Fúrik.

Od 1. júla vymieňajú mostné závery na dvoch mostoch diaľnice D1 v úseku medzi križovatkami Nemšová a Trenčín a tiež medzi križovatkami Ilava a Nemšová v smere do Trenčína. Národná diaľničná spoločnosť plánuje aj opravu päťkilometrového úseku D1 Lemešany – Prešov, ďalej budú opravovať vozovku na D1 pri Trnave a tiež trojkilometrový úsek D1 v smere od Liptovského Hrádku do Liptovského Mikuláša.

„Vozovka na týchto úsekoch bola opotrebovaná, vytvárali sa na nej koľaje. Po oprave sa výrazne zvýši bezpečnosť motoristov,“ povedal Fúrik. Cestári sa okrem toho chystajú počas víkendov v júli opraviť takmer sedemkilometrový úsek rýchlostnej cesty R1 v križovatke s diaľnicou po Sereď v smere do Nitry.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať