General Motors chce v Brazílii investovať miliardy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
General motors auta autá lízing
Foto: Ilustračné, SITA/AP

BRAZÍLIA 15. augusta (WEBNOVINY) – Americká automobilka General Motors (GM) chce v priebehu nasledujúcich piatich rokov investovať v Brazílii 6,5 miliardy brazílskych realov (BLR). Informovala o tom vo štvrtok výkonná riaditeľka firmy Mary Barra. „Sme si vedomí toho, že v súčasnosti sú tam problémy, ale v strednodobom a dlhodobom horizonte vidíme na brazílskom trhu veľké vyhliadky,“ potvrdila Barra dlhodobé plány spoločnosti aj napriek ostrému poklesu na miestnom trhu.

Kapitálové výdavky budú zamerané tak na nové výrobky a technológie, ako aj na údržbu zariadení. Výkonná riaditeľka firmy o tom informovala v rozhovore s novinármi po stretnutí s brazílskou prezidentkou Dilmou Rousseffovou.

Produkcia brazílskeho automobilového priemyslu, ktorý tvorí jednu pätinu priemyselnej výroby krajiny, sa v posledných siedmich mesiacoch znížila o 16 percent, keďže ekonomika krajiny stagnuje. O prácu prišli v tomto segmente tisíce zamestnancov.

Automobilka už v apríli oznámila plánovanú investíciu v Číne. V rokoch 2014 až 2017 chce investovať v Číne 12 miliárd dolárov. Spoločnosť plánuje v krajine budúci rok postaviť viacero závodov, keďže čelí na tomto trhu ostrej konkurencii.

Čína je najväčším automobilovým trhom na svete. GM očakáva v tomto roku v Číne nárast predaja svojich automobilov o osem až desať percent.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie General Motors