Toto sú destinácie, ktoré treba navštíviť v roku 2016

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
IRÁN: Fotoreportáž
KAŠAN - Iránski ľudia považujú turistu za vzácneho hosťa a radi ho zoznámia s ich zvykmi a ešte radšej sa dozvedia viac o živote za hranicami ich krajiny. Foto: Igor Daniš

BRATISLAVA 6. decembra (WebNoviny.sk) – Rebríčku destinácií, ktoré treba navštíviť v roku 2016, vládne Irán. Zoznam najsľubnejších cestovateľských miest zostavil magazín National Geographic Traveller. Ako napísal, tohtoročné odňatie medzinárodných sankcií pre blízkovýchodnú krajinu znamená, že je „táto rastlina pripravená rozkvitnúť“.

Ako druhá sa v rebríčku ocitla Kostarika, pričom autori zoznamu pri krajine vyzdvihli dažďové pralesy, turistické chodníky, sopky a pusté pláže. Tretiu priečku obsadilo hlavné mesto USA, Washington. Za ním nasleduje Írsko a prvú päťku uzatvára Kuba.

Do prvej desiatky sa dostali aj Nepál, čínsky Šanghaj a krajiny Mozambik, Svätý Vincent a Grenadíny a Bosna a Hercegovina. Jedenáste je anglické grófstvo Somerset. Ďalej nasledujú brazílske Rio de Janeiro a krajiny Kazachstan a Argentína. V rebríčku destinácií, ktoré treba navštíviť v roku 2016, obsadilo pätnástu priečku španielske mesto Donostia-San Sebastián. Šestnásta skončila Veľká koralová bariéra nachádzajúca sa pri severovýchodnom pobreží Austrálie.

Rebríček destinácií, ktoré treba navštíviť v roku 2016, podľa magazínu National Geographic Traveller:

1. Irán

2. Kostarika

3. Washington DC (USA)

4. Írsko

5. Kuba

6. Nepál

7. Šanghaj (Čína)

8. Mozambik

9. Svätý Vincent a Grenadíny

10. Bosna a Hercegovina

11. Somerset (V. Británia)

12. Rio de Janeiro (Brazília)

13. Kazachstan

14. Argentína

15. Donostia-San Sebastián (Španielsko)

16. Veľká koralová bariéra (Austrália)

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.natgeotraveller.co.uk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať