Prírodné prostriedky na odstránenie plesní v domácnosti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Prírodné prostriedky na odstránenie plesní v domácnosti
Ide to aj bez chemikálií. Foto: myilifestyle.com

BRATISLAVA 25. januára (WEBNOVINY) – Plesne môžu byť nebezpečné pre vaše zdravie a to aj keď nie ste alergickí. Mnohí ľudia reagujú na formu tým, že sú unavení a dokonca majú aj depresiu. Okrem toho, plesne a huby zapríčiňujú alergie, infekcie a rôzne podráždenia kože. Samozrejme, existuje veľa produktov, ktoré eliminujú plesne, ale niektoré z nich sú vysoko toxické pre použitie v interiéri, takže buďte opatrní.

Osloboďte svoj domov od nežiadúcich plesní pomocou týchto prírodných tipov a metód čistenia:

1. Peroxid vodíka

Je potrebné 3% peroxid vodíka v sprejovej fľaši nastriekať do priestoru s plesňou. Nechajte to na dobu 10 minút. Určitá vrstva sa vyčistí a potom zvyšok utrite vlhkou handričkou. Ďalšou možnosťou je použiť peroxid vodíka, jedlú sódu a ocot. Udržujte fľašu v tmavej oblasti, pretože svetlo zhoršuje kvalitu peroxidu vodíka.

2. Ocot

Nalejte ocot do fľaše s rozprašovačom a aplikujte priamo na plochu. Tiež si môžete riediť ocot s vodou, aby ste znížili silnú vôňu, ale prvá možnosť je lepšia. Nechajte ju na pár hodín a potom vyčistite s kefou. Ak sa vám nepáči pach octu, môžete pridať niekoľko kvapiek esenciálneho oleja. Podľa štúdií, ocot odstraňuje 82% plesní, vrátane vírusov a baktérií.

3. Tea Tree olejový roztok

Existuje mnoho užitočných prostriedkov proti plesniam, ktoré nie sú škodlivé pre životné prostredie, ale sú drahšie ako ostatné. Napríklad, tea tree olej je drahší, ale jeho iba dve čajové lyžičky v kombinácii s dvoma šálkami vody môžu dlho vydržať. Zmes aplikujte a neumývajte to. Tea tree olej má silnú vôňu, ktorá zmizne po niekoľkých dňoch.

4. Citrusy a voda

Zmiešajte asi 20 kvapiek a dve šálky vody. Potom pridajte zmes do spreja a aplikujte. Neoplachujte.

5. Sóda

Jedlá sóda je veľmi užitočná prírodná látka na odstránenie plesní. Mix jedlej sódy s vodou nastriekajte na plesnivý povrch. Nechajte ju účinkovať a potom utrite vlhkou handričkou. Jedlá sóda bude čistiť povrch bez toho, aby zanechala nepríjemný zápach.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie WBN