Registrácia  |   Prihlásenie Podnikám.skNajky.skDámskaJazda.skByvaniejehra.skCestujsi.sk

WebNoviny

Meniny má: Michaela, Michal

Počasie na dnes:

Zdielať na:

Takto skladujte potraviny, aby ostali dlhšie čerstvé!

Autor: Veronika Danišová, 1. februára 2016 14:31
Aby ste predišli zbytočnému vyhadzovaniu potravín a tak aj mrhaním peňazí, mali by ste praktizovať nasledovné rady.
Takto skladujte potraviny, aby ostali dlhšie čerstvé! Treba sa tým riadiť. Foto: stayonthehealthypath.com


BRATISLAVA 1. februára (WEBNOVINY) - Pri správnom skladovaní potravín ušetríte nielen nejaké miesto, ale tiež predĺžite jeho trvanlivosť. Naučte sa šetriť miesto, peniaze a udržovať potraviny dlhšie čerstvé. Nasledovné rady vám v tom určite pomôžu.

Tu je niekoľko užitočných rád:

Banány - Spomaľte proces zrenia banánov tým, že obalíte konce potravinovou fóliou.

Jablká - Jablká majú dlhú skladovateľnosť. Keď ich dáte do chladničky, môže to trvať až šesť mesiacov. Ale uistite sa, aby medzi nimi nebolo žiadne zhnité jablko, aby neskazilo ostatné jablká.

Med - Ak chcete mať dlhú dobu trvanlivosti, skladujte med v nepriedušne uzatvorenom pohári na chladnom mieste. V skutočnosti med je jednou z najdlhšie trvanlivých potravín.

Cibuľa - Použite nylonové pančuchy a uviažte uzly medzi každou jednou cibuľou, pretože týmto spôsobom cibuľa vydrží dlhšie, lebo sa nebudú vzájomne dotýkať.

Zemiaky, cibuľa, a jablká - Vždy ich skladujte oddelene, pretože ak sú uložené spolu, ich trvanlivosť je skrátená. Skladujte zemiaky na tmavom mieste, aby nedošlo k prilákaniu baktérií.

Vajcia - Vajcia, ako všetci dobre vieme, je potrebné udržiavať najlepšie v chladničke.

Paradajková omáčka - Môžete dať paradajkovú omáčku do mrazničky do sáčkov a zmraziť ich. Neskôr ju môžete jednoducho vybrať a použiť podľa potreby.

Jarné cibuľky - Ak chcete, aby vaše jarné cibuľky ostali čerstvé, umiestnite ich do vody. Takto zostanú čerstvé a chutné.

Bylinky - Ak používate bylinky, stačí ich dať do olivového oleja a zmraziť, napríklad do formy na ľadové kocky. Môžete ich mať večne a vždy po ruke.

Zeler, brokolica a šalát - Ak chcete, aby ostali chrumkavé a vydržali dlhšie, uložte túto zeleninu do chladničky zabalenú v alobale.

Šalát - Medzi šalátové listy ukladajte papierové utierky, ktoré absorbujú prebytočnú vlhkosť a týmto spôsobom ostane šalát dlhšie čerstvý.

Mleté mäso - Môžete použiť rovnakú metódu ako pre paradajkovú omáčku. Vyberiete ho z mrazničky a použijete, keď budete potrebovať.

Koláč, torta - Chráňte tortu kúskami bieleho chleba. Tie absorbujú prebytočnú vlhkosť zo vzduchu okolo a tiež sa zabráni vysušeniu koláča.

Ananás - Odstráňte korunku a dajte ananás dolu hlavou. Tak vydrží dlhšie.

Tieto užitočné myšlienky vám určite pomôžu zachovať vaše jedlo čerstvé dlhšiu dobu a tiež ušetríte nejaké peniaze, pretože nebudete vyhadzovať často potraviny.

Pridajte sa k nám na Facebooku

Anketa
Učitelia prešli zo štrajkovej pohotovosti do stupňovaného štrajku. Myslíte si, že oprávnene?
Áno, za svoju prácu by mali byť určite lepšie ohodnotení a aj do školstva by malo ísť viac peňazí
Štrajk nepodporujem, za ich prácu a veľa voľných dní si vyššie platy nezaslúžia
Nezaujíma ma to, mám dosť svojich starostí
Ďalšie ankety
Reklamné odkazy