Takto skladujte potraviny, aby ostali dlhšie čerstvé!

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Takto skladujte potraviny, aby ostali dlhšie čerstvé!
Treba sa tým riadiť. Foto: stayonthehealthypath.com

BRATISLAVA 1. februára (WEBNOVINY) – Pri správnom skladovaní potravín ušetríte nielen nejaké miesto, ale tiež predĺžite jeho trvanlivosť. Naučte sa šetriť miesto, peniaze a udržovať potraviny dlhšie čerstvé. Nasledovné rady vám v tom určite pomôžu.

Tu je niekoľko užitočných rád:

Banány – Spomaľte proces zrenia banánov tým, že obalíte konce potravinovou fóliou.

Jablká – Jablká majú dlhú skladovateľnosť. Keď ich dáte do chladničky, môže to trvať až šesť mesiacov. Ale uistite sa, aby medzi nimi nebolo žiadne zhnité jablko, aby neskazilo ostatné jablká.

Med – Ak chcete mať dlhú dobu trvanlivosti, skladujte med v nepriedušne uzatvorenom pohári na chladnom mieste. V skutočnosti med je jednou z najdlhšie trvanlivých potravín.

Cibuľa – Použite nylonové pančuchy a uviažte uzly medzi každou jednou cibuľou, pretože týmto spôsobom cibuľa vydrží dlhšie, lebo sa nebudú vzájomne dotýkať.

Zemiaky, cibuľa, a jablká – Vždy ich skladujte oddelene, pretože ak sú uložené spolu, ich trvanlivosť je skrátená. Skladujte zemiaky na tmavom mieste, aby nedošlo k prilákaniu baktérií.

Vajcia – Vajcia, ako všetci dobre vieme, je potrebné udržiavať najlepšie v chladničke.

Paradajková omáčka – Môžete dať paradajkovú omáčku do mrazničky do sáčkov a zmraziť ich. Neskôr ju môžete jednoducho vybrať a použiť podľa potreby.

Jarné cibuľky – Ak chcete, aby vaše jarné cibuľky ostali čerstvé, umiestnite ich do vody. Takto zostanú čerstvé a chutné.

Bylinky – Ak používate bylinky, stačí ich dať do olivového oleja a zmraziť, napríklad do formy na ľadové kocky. Môžete ich mať večne a vždy po ruke.

Zeler, brokolica a šalát – Ak chcete, aby ostali chrumkavé a vydržali dlhšie, uložte túto zeleninu do chladničky zabalenú v alobale.

Šalát – Medzi šalátové listy ukladajte papierové utierky, ktoré absorbujú prebytočnú vlhkosť a týmto spôsobom ostane šalát dlhšie čerstvý.

Mleté mäso – Môžete použiť rovnakú metódu ako pre paradajkovú omáčku. Vyberiete ho z mrazničky a použijete, keď budete potrebovať.

Koláč, torta – Chráňte tortu kúskami bieleho chleba. Tie absorbujú prebytočnú vlhkosť zo vzduchu okolo a tiež sa zabráni vysušeniu koláča.

Ananás – Odstráňte korunku a dajte ananás dolu hlavou. Tak vydrží dlhšie.

Tieto užitočné myšlienky vám určite pomôžu zachovať vaše jedlo čerstvé dlhšiu dobu a tiež ušetríte nejaké peniaze, pretože nebudete vyhadzovať často potraviny.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie WBN