5 dôvodov, prečo by sme mali konzumovať granátové jablko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
5 dôvodov, prečo by sme mali konzumovať granátové jablko
Určite ho zaraďte do svojho jedálnička. Foto: pixabay.com

BRATISLAVA 2. februára (WEBNOVINY) – Existuje najmenej päť dôvodov, prečo by ste mali často jesť toto ovocie, ktoré je jedným z najzdravších druhov ovocia na svete. Prečítajte si päť zdravotných výhod konzumácie granátových jabĺk.

Tieto výhody vás o tom presvedčia:

1.Posilňuje imunitný systém

Jedno granátové jablko vyhovuje až 16 percentám dennej potreby vitamínu C. Preto sa pravidelne odporúča pre posilnenie imunitného systému a to najmä v zimných obdobiach, keď hrozia infekcie, prechladnutia, chrípky a vírusy.

2. Chráni srdce

Granátové jablko obsahuje antioxidant punicalagin, ktorý má priaznivý vplyv na zdravie srdca a krvných ciev. Pravidelná konzumácia tohto ovocia znižuje krvný tlak a znižuje hladinu zlého cholesterolu v tele.

3. Zlepšuje náladu

Ak si chcete zlepšiť náladu, pochutnajte si na granátovom jablku. Toto ovocie je bohaté na fytochemikálie, ktoré stimulujú produkciu serotonínu, čo je hormón, ktorý reguluje rad biologických funkcií v tele, z telesnej teploty na chuť k jedlu. Keď ste v rovnováhe, dodáva pocit psychického uvoľnenia a potešenia.

4. Udržuje zdravé zuby a kosti

Granátové jablko je nabité draslíkom, vápnikom, fosforom a železom. Je považovaný za strážcu zdravých zubov a je vynikajúci v prevencii osteoporózy.

5. Zlepšuje kvalitu spermií, bráni erektilnej dysfunkcii a chráni prostatu

Bolo preukázané, že extrakt z granátového jablka má až 10-krát silnejší účinok než ovocie samotné. Jeden pohár džúsu denne, napríklad, zlepšuje kvalitu spermií, znižuje možnosť erektilnej dysfunkcie a chráni prostatu. Šťava z granátového jablka je veľkým spojencom ničenia baktérií v tele, ako je E. coli a Staphylococcus.

5 dôvodov, prečo by sme mali konzumovať granátové jablko
Foto: pixabay.com
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie WBN