Huby ako pomocník v boji proti obezite!

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Huby ako pomocník v boji proti obezite!
Zaraďte huby aj do vášho jedálnička. Foto: pixabay.com

BRATISLAVA 19. februára (WEBNOVINY) – Hľadanie účinných spôsobov boja proti obezite sa zdá byť na vrchole zoznamu najhľadanejších zdravotných riešení, najmä preto, že obezita je v súčasnej dobe považovaná za hrozbu pre zdravie verejnosti. Výsledkom je, že existuje mnoho štúdií, ktoré skúmajú potenciál mnohých potravín a bylín v liečbe obezity.

Jedným z nich je nedávny výskum vykonaný na hubách, ktoré sú dávno známe pre svoje blahodárne účinky na ľudské zdravie, ale až v poslednej dobe bolo zistené, že je to veľká pomoc v boji proti jednému z najhorších „moderných“ chorôb – obezity.

Štúdia, ktorá bola vykonaná na univerzite Chang Gung v Taiwane, skúmala druh húb s názvom Ganoderma lucidum. Extrakt z Ganoderma lucidum, ktorý bol použitý pred viac ako 2000 rokmi v tradičnej ázijskej medicíne, má schopnosť chrániť naše telo od nadmernej telesnej hmotnosti, procesom odstránenia zápalu spôsobeného obezitou, rovnako ako metabolické dysfunkcie. Jednalo sa o laboratórne štúdium vykonané na myšiach, ktorého výsledky ukázali, že táto huba má schopnosť opraviť nezdravé mikroorganizmy vo vnútornostiach myší. V skutočnosti sú tieto mikroorganizmy považované za hlavných vinníkov výskytu obezity u hlodavcov, ktorý bol v dôsledku ich vysokého tuku v strave.

Podľa novej štúdie bolo zistené, že táto konkrétna huba zmení zloženie baktérií v čreve a tým pomáha pri liečbe obezity. Bolo šesť skupín myší kŕmených buď stravou s vyšším obsahom tuku alebo normálnou stravou po dobu dvoch mesiacov. Po dvoch mesiacoch výsledky ukázali, že skupina, ktorá dostala extrakt huby mala menšiu váhu ako iné skupiny.

Takže ak tiež bojujete proti obezite, určite by ste mali huby zaradiť do svojho jedálnička. Samozrejme nič nejde len tak samo od seba a netreba zabúdať na pitný režim a cvičenie. Držíme vám palce, aby ste tento boj doviedli do úspešného konca.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie WBN