Domáce recepty, ktore vyliečia rôzne bolesti žalúdka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vďaka tomuto receptu budú vaše nohy vždy krásne
Poznáte ich aj vy? Foto: pinterest.com

BRATISLAVA 27. marca (WEBNOVINY) – Žalúdočné problémy sú bežné v našich životoch. Dokonca aj najmiernejšie žalúdočné ťažkosti nám môžu obrátiť svet hore nohami. Strácame kontrolu nad prácou, plánom, cvičením a celkovo nad sebou. Okamžite si berieme tabletku na žalúdočné problémy, čo nie je zrovna najlepšie riešenie. Tu sa dozviete, ktoré domáce „lieky“ riešia žalúdočné problémy.

Zlé trávenie a pálenie záhy

Sladké a šťavnaté ovocie, ako sú pomaranče a hrozno, sú obzvlášť účinné pri liečbe poruchy trávenia a pálení záhy. Joga je tiež účinná pri liečbe trávenia. Okrem toho môžete použiť niekoľko spôsobov, ako sú – každý deň vypiť pol pohára ananásovej šťavy, ktorá vám pomôže trávenie udržať pod kontrolou. Vypiť pol pohára teplej vody zmiešanej s citrónovou šťavou pred jedlom alebo jogurt. Je to probiotikum, čo znamená, že pomáha regulovať trávenie, pretože pomáha pri liečbe pálenia záhy. Kefír vedie k podobným výsledkom ako jogurt.

Hnačka

Soľ a cukor v rovnakom pomere zamiešané v pohári vody pite v pravidelných intervaloch. Pomôže to pri liečbe hnačky. Koriander tiež pomáha pri liečbe hnačky, pretože obsahuje oleje, ktoré pomáhajú regulovať trávenie a správnu funkciu pečene.

Kŕče v žalúdku

Veľké dúšky horúceho čaju so zázvorom alebo medom zmiešané s teplou vodou pomáhajú pri uvoľňovaní žalúdočných kŕčov. Tiež jemné trenie vášho žalúdka s teplým olejom môže vyriešiť problém kŕčov.

Zápal žalúdka – gastritída

To je jeden z najčastejších žalúdočných problémov, ktoré môžu byť spôsobené rôznymi faktormi. Veľký rozdiel medzi jedlami alebo niektoré potraviny, na ktoré je váš tráviaci systém alergický alebo nesprávne spracované potraviny. To sú len niektoré z vecí, ktoré môžu spôsobiť zápal žalúdka a tráviace ťažkosti. Mätový čaj, zázvor, ananás, semená papáje alebo klinček. To je niekoľko bežných prírodných liečiv pre liečbu gastritídy. Tiež najjednoduchší prostriedok pre zmiernenie gastritídy je konzumácia 8 veľkých pohárov vody denne.

Ak predsa domáce recepty nepomôžu, pozrite si aj overené prípravky z lekárne v týchto e-shopoch:

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie WBN