Poznáte cesnakové mlieko a viete, na čo je dobré?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Poznáte cesnakové mlieko a viete, na čo je dobré?
Jeden z domácich receptov. Foto: pinterest.com

BRATISLAVA 4. mája (WEBNOVINY) – Väčšina ľudí pri zdravotných problémoch ako prvé vyhľadávajú dostupné lieky alebo lekára. No nie vždy je to také nevyhnutné. Skúšali ste už niekedy domáce recepty? Úplne bežne dostupné suroviny, ktoré máte určite doma? Pozrite sa, na čo nám môže poslúžiť také cesnakové mlieko.

Tu je recept na nápoj, ktorý funguje ako liek a je vynikajúci pre celkové zdravie. Tento nápoj sa nazýva cesnakové mlieko, pretože je vyrobený zo zmesi cesnaku a teplého mlieka.

Ingrediencie potrebné k procesu prípravy:

500 ml mlieka

10 strúčikov olúpaného cesnaku

2-3 lyžičky cukru

250 ml vody

Príprava:

Vezmite hrniec a nalejte doňho vodu a mlieko. Potom pridajte roztlačený cesnak a dajte variť. Počkajte, kým sa zmes začne variť a potom udržujte strednú teplotu. Miešajte, až sa zmes odparí na polovicu počiatočného množstva. Sceďte a pridajte cukor. Tento nápoj je najlepšie vypiť ešte horúci.

A aké sú zdravotné výhody cesnakového mlieka?

Astma – ak budete konzumovať tri strúčiky cesnaku každý večer, zmiernia sa vám príznaky astmy

Pneumónia – ak budete konzumovať cesnakové mlieko trikrát denne, úspešne vyliečite zápal pľúc

Srdcové problémy – tento nápoj účinne znižuje hladiny LDL cholesterolu, známeho tiež ako zlý cholesterol, zabraňuje tvorbe krvných zrazenín, čím sa zlepšuje obehový systém. Ak pripravíte cesnakové mlieko z odstredeného alebo nízkotučného mlieka, bude to ešte účinnejšie pre zmiernenie srdcových problémov.

Žltačka – cesnak je ideálny pre elimináciu nežiaducich toxínov z tela. Táto vlastnosť je v dôsledku skutočnosti, že cesnak aktivuje pečeňové enzýmy. Pečeň vyžaduje síru pre detoxikáciu organizmu a práve cesnak je výborným zdrojom síry. Táto zložka je skutočným „pokladom“ pre pečeň a má neuveriteľné účinky. Obsahuje veľké množstvo allicínu a selénu, čo podporuje tvorbu žlče a tak znižuje množstvo tuku v pečeni. Ak budete konzumovať cesnakové mlieko počas štyroch až piatich dní, vyliečite žltačku.

Artritída – ak budete konzumovať cesnakové mlieko na dennej báze, budete znižovať príznaky artritídy, vrátane zápalu a bolesti.

Nespavosť – cesnakové mlieko pomôže zmierniť problémy so spaním vďaka upokojujúcim zlúčeninám, ktoré cesnak obsahuje.

Kašeľ – v kombinácii s kurkumou je tento nápoj vynikajúci pre liečenie pretrvávajúceho kašľu. To je dôvod, prečo si môžete pripraviť cesnakovo-kurkumové mlieko určené pre liečbu kašľa. Cesnak má silné antibakteriálne účinky, čo je úžasný liek proti kašľu. Ak pridáte med do tejto zmesi, dostanete vynikajúcu zmes na vykašliavanie a tak sa zbavíte kašľa.

Cholesterol – ak budete konzumovať teplé cesnakové mlieko nepretržite po dobu jedného týždňa, znížite hladinu zlého cholesterolu a zvýšite hladiny dobrého cholesterolu v tele.

Trávenie – mocné antiseptické vlastnosti cesnaku sú veľmi efektívne, pokiaľ ide o posilnenie imunitného systému a udržanie zdravého trávenia. Táto zložka je tiež veľmi prospešná pre lymfy, pretože eliminuje toxický odpad z tela. Okrem toho, cesnak spúšťa sekréciu žalúdočných štiav a poskytuje úľavu od rôznych druhov hnačky.

Impotencia – cesnakové mlieko je výborný liek na impotenciu. Okrem toho, konzumácia varených kúskov cesnaku úspešne bojuje proti neplodnosti u mužov i žien.

Ischias – cesnakové mlieko je známe, že je účinný liek na bolesť ischiasu. Spotreba tohto lieku v priebehu času vám pomôžu úspešne znížiť bolesť ischiasu (zápal sedacieho nervu).

Poznáte cesnakové mlieko a viete, na čo je dobré?
Foto: pinterest.com
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie WBN