6 domácich pomocníkov v boji proti oparu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
6 domácich pomocníkov v boji proti oparu
Čo zaberá pri opare vám? Foto: pinterest.com

BRATISLAVA 18. mája (WEBNOVINY) – Kto ho už mal, tak vie, aké je to nepríjemné. Herpes a hlavne na perách dokáže každému znepríjemniť deň. Niektorí ho mávajú pravidelne, iní len občas a je aj niekoľko šťastlivcov, čo ho nemajú ani raz za život. Ako proti nemu bojovať?

Treba myslieť hlavne na to, že opar sa musí začať liečiť čo najskôr. Hneď ako zacítite, že sa vám chystá vyhodiť na perách, treba začať konať. Lebo je šanca, že sa vám zahojí a nezačne sa tvoriť tzv. „bublina“. A to je ešte nepríjemnejšie.

Týchto 6 domácich pomocníkov vám v tom môže pomôcť:

1. Ľad

Kocka ľadu pomáha veľmi dobre proti herpesu, ale tu je potrebné brať do úvahy, že ak už je vytvorená bublina, ľad môže celú vec iba zhoršiť. Používajte ho teda len vtedy, keď ešte nie je vytvorená bublina.

Zabaľte ľad do plátna a pridržte po dobu asi 30 sekúnd na postihnutú oblasť. Potom by svrbenie malo ustupovať.

2. Cesnak

Cesnak dokáže pomôcť v boji proti herpes vírusu. Jeden strúčik cesnaku by mal byť rozdrvený a trite ho na vytvorenú bublinu. Spočiatku to môže páliť, ale s trochou šťastia sa zastaví rast bubliny.

3. Med

Med je univerzálnym liekom a niekedy tiež pomáha proti herpesu. Vďaka svojim enzýmom má zvlášť pozitívny vplyv na organizmus.

4. Čierny čaj

Taníny, ktoré sa vyskytujú v čiernom čaji, okrem iného pôsobia protizápalovo a protivírusovo. Jednoducho si uvarte čierny čaj a počkajte, kým sa neochladí. Asi na 4 až 5 minút priložte studené čajové vrecko na herpes a tento proces opakujte 2 až 3 krát denne. To funguje veľmi dobre, najmä ak sú ešte čerstvé herpes pľuzgiere.

5. Domáci krém

Zmiešajte trochu olivového oleja a levanduľový olej a potom zohrejte spolu s včelím voskom. Po ochladení naneste krém na pľuzgiere. V prípade, že je krém príliš riedky alebo príliš hustý, budete sa musieť pohrať s pomermi zložiek, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Tento krém môže byť použitý aj pri popraskaných perách alebo suchej pokožke.

6. Aloe Vera

Aloe vera výrazne zlepšuje príznaky herpesu. Naneste krém na postihnutú oblasť a je to. Aloe vera krém môže pomôcť najmä v prípade, že herpes je už popraskaný.

Každý z nás je iný, takže je možné, že niektorý z týchto domácich liekov nebude u vás fungovať. Ale každý, kto už mal herpes, mal by sa o to aspoň pokúsiť.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie WBN