Viete, čo o vašej osobnosti prezrádza farba očí?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viete, čo o vašej osobnosti prezrádza farba očí?
Akej farby oči máte vy? Foto: pinterest.com

BRATISLAVA 29. júna (WEBNOVINY) – Určite ste už počuli o tom, že farba našich očí niečo znamená. Áno, je to tak. Môže prezradiť, akú máte osobnosť. Aj keď sme každý iná osobnosť, určité črty, či vlastnosti nás môžu spájať. A práve za to môže farba očí.

Dr. Anthony Fallon z univerzity v Edinburghu študoval nejakú dobu farbu očí a osobnosť. Oko je spojené s mozgom a drží dôležité „vodítko“ pre našu funkciu mozgu. Neskôr zistil, že naozaj môže mať farba očí spojitosť s našou osobnosťou a tak si teraz môžete overiť, či sa trafil do tej vašej.

1. Tmavo hnedé až čierne oči

Ste pravdepodobne rodený vodca a silná osobnosť. Ak máte oči, ktoré sú tmavo hnedé, až miestami čierne, môžete byť vnímaný ako mlčanlivý a tajomný človek. Ľudia s tmavšími očami sú považovaní za príjemnejších. Ďalšie štúdie dokázali, že ľudia s tmavými očami sú šikovnejší na športy, ako je napríklad tenis.

2. Modré oči

Pokiaľ máte modré oči, máte veľkú fyzickú aj vnútornú silu, aj keď to ľudia nevidia. Niekedy vás ľudia súdia bez toho,aby vás poznali a vtedy by mohli predpokladať, že ste plachý, slabý a nedôveryhodný. Tiež niekedy druhí ľudia vnímajú modrookých ľudí ako egoistických a konkurencieschopných. Štúdie na univerzite v Pittsburghu majú zas potešujúcu správu pre ženy, ktoré majú svetlejšie oči, pretože budú vraj znášať bolesť pôrodu lepšie, ako tie s tmavými očami.

3. Sivé oči

Táto farba očí je zriedkavá, ale je to vlastne len variácia modrých očí. Ak máte sivé oči, ste dobre vyrovnanou osobnosťou. Ste univerzálna osobnosť a viete vyhovieť rôznym potrebám ostatných ľudí. Ak chcete byť braný vážne, držte si svoju „obranyschopnosť“ hore. Chvíľu trvá, kým vás človek spozná, ale akonáhle niekto prerazí váš exteriér, stanete sa priateľmi na celý život.

4. Orieškovo hnedé oči

Sú to oči, ktoré menia farbu od hnedej k zelenej alebo obsahujú obe farby. Vzhľadom k tomu, že táto farba je nezvyčajná, ľudia s hnedými očami cítia už od útleho veku, že sú zvláštni. Ak máte hnedé oči, je pravdepodobné, že ste si sebou istý, nezávislý a spontánny. Tiež môžete byť náchylný k problémom s pečeňou a zažívacími ťažkosťami.

5. Hnedé oči

Hnedookí ľudia majú tendenciu byť asertívni a príjemní a je pravdepodobné, že sa budú nachádzať vo vedúcich pozíciách. Ľudia s hnedými očami sú úctiví, lojálni, jemní.

6. Zelené oči

Ľudia so zelenými očami sú vnímaní ako sexy, tajomní a lákaví. Majú pokojnú sebestačnosť a sú často nepredvídateľní. Nahnevajú sa pomaly a sú kreatívni a majú tendenciu fungovať dobre pod tlakom.

Akú farbu očí máte vy? Sedia vlastnosti podľa farby očí aj na vás, či práve naopak?

Viete, čo o vašej osobnosti prezrádza farba očí?
Foto: pinterest.com
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie WBN