Slimáky spôsobili nehodu, trabant dostal šmyk na slize

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Trabanty pod hradom Beckov
Desiatky dymiacich vozidiel legendárnej značky Trabant obdivovali obyvatelia Piešťan a okolia. Na 11. celoslovenský zraz prišli so svojimi vozidlami okrem Slovákov aj trabantisti z Českej republiky, Rakúska, Nemecka, Poľska a Maďarska. V sobotu absolvovali spanilú jazdu z Piešťan na hrad Beckov. Foto: SITA/Erik Ďuriš

Berlín 30. júna (WebNoviny.sk) – Vjazd na diaľnicu v meste Paderborn na území nemeckej spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko bol v stredu dejiskom kurióznej dopravnej nehody, pri ktorej sa automobil legendárnej východonemeckej značky Trabant prevrátil v dôsledku šmyku na slimačom slize.

K tejto udalosti došlo v skorých ranných hodinách, keď vodičovi trabanta skrížila cestu „celá karavána“ slimákov bez ulít, uviedla agentúra DPA. Časť migrujúcich živočíchov vozidlo prešlo, na čo sa v dôsledku pokrytia vozovky slizom vymklo spod kontroly a prevrátilo. Mladý vodič z Porýnia-Vestfálska vyviazol bez zranení, hoci auto skončilo zdemolované.

Podľa agentúry DPA, odvolávajúcej na vyjadrenie polície, nie je známe, že by sa v minulosti vyskytla podobne masová migrácia slimákov, navyše s takýmito následkami. Nebezpečenstvo na danom úseku cesty pominulo po tom, ako povrch vozovky vysušilo slnko. Časť slimákov našla útočisko na priľahlom trávniku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia