8 pozitívnych účinkov škorice na naše zdravie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
8 pozitívnych účinkov škorice na naše zdravie
Máte radi škoricu? Foto: pixabay.com

BRATISLAVA 27. septembra (WEBNOVINY) – Všetci vieme, aké je to byť chorý. Niekedy aj dosť nepríjemné. Dokonca aj sedenie nám pripadá nad naše sily. Vtedy nám stačí len posteľ, čaj a teplé prikrývky. Ale dopovať svoje telo liekmi a chemikáliami, aby sme sa cítili lepšie, nie je vždy tá správna voľba. Keby tak existoval úplne prirodzený spôsob, ako sa dostať späť na nohy, no nie?

No, práve sme možno našli niečo užitočného v boji proti infekciám a nepohodliu. Je to škorica!

Bolo preukázané, že toto korenie posilňuje naše zdravie a pomáha v boji proti infekciám. Aj keď sa nedá spoliehať výhradne na škoricu, je to skvelý spôsob, ako si uľahčiť cestu do zotavenia. A nehovoriac o tom, ako vynikajúco chutí. Teraz sa dozviete, aká prospešná je pre naše zdravie škorica.

8 pozitívnych účinkov škorice na naše zdravie
Foto: pixabay.com

1. Je plná antioxidantov – Škorica je jedným z najlepších antioxidantov na svete a to je dobrá správa pre celé vaše telo. Antioxidanty majú vplyv na všetko, od končekov vlasov, až po končeky prstov. To je dôvod, prečo je dôležité ju zradiť do svojho jedálnička.

2. Je protizápalová – Táto výhoda nadväzuje na antioxidanty, ktoré poskytujú protizápalové vlastnosti.

3. Môže znížiť riziko srdcových chorôb – Bolo zistené, že škorica znižuje „zlý“ cholesterol a zvyšuje hladinu „dobrého“ cholesterolu v tele, ktorý podporuje zdravie srdca.

4. Znižuje krvný tlak – Štúdie preukázali, že škorica môže byť použitá na zníženie krvného tlaku, čo je tiež skvelé pre vaše srdce.

5. Bojuje proti bakteriálnym a plesňovým infekciám – Vlastnosti škorice môžu byť používané pre boj s infekciou bakteriálneho a plesňového typu.

6. Bojuje proti kvasinkovej infekcii – Bolo dokázané, že škorica pomáha pri kvasinkových infekciách, ktoré sa bránia liekom.

7. Problémy so žalúdkom – Dajte si teplú šálku čaju so škoricou. Kým škorica je anti-bakteriálna všeobecne, ukázalo sa, že môže byť mimoriadne účinná proti baktériám, najmä žalúdka.

8. Bojuje proti zubnému kazu a ochoreniu ďasien – Hľadáte spôsob, ako zabiť baktérie v ústach bez poškodenia zubov? Odpoveď je škorica. A zrazu dáva škoricová žuvačka zmysel.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie WBN