Muž začal písať na stroji a vytvoril nezvyčajný príbeh

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Obraz
Foto: www.qwertyproject.blogspot.sk

Hoci písacie stroje vďaka moderným technológiám v podobe počítačov či iPadov postupne zapadajú prachom, nájdu sa ľudia, ktorí im ponúkajú druhú šancu. Ekvádorský umelec Pablo Gamboa Santos je jedným z nich. Namiesto viet však na papier pomocou klávesov kladie nezmyselné slová, ktoré spolu vytvárajú unikátne obrázky.

Inšpirovaný prvým radom klávesnice s písmenami „QWERTY” Santos urobil unikátnu sériu 300 ilustrácií vytvorených z písmen.

Takmer 61 metrov dlhý príbeh „nakreslený” na starom písacom stroji následne vystavil v centre moderného umenia Centro De Arte Contemporáneo v ekvádorskom meste Quito.

Kresby z písmen imitujú dôležité udalosti z histórie od stvorenia sveta, cez dinosaurov, americký sen až po výjavy zo známych umeleckých diel a rozprávok. Obrázky, ktoré lemujú všetky steny výstavnej sály, tvoria nielen prierez skutočným a rozprávkovým svetom, ale aj akúsi paralelnú umeleckú realitu, kde sa všetky príbehy odohrávajú naraz na rôznych papieroch symbolizujúcich rôzne kúty sveta.

V tomto prostredí ľudia pomocou grafických symbolov tvoria príbehy, informujú o skutočnostiach, rozprávajú o víťazstvách i tragédiách, hovoria o svojej prítomnosti či neprítomnosti. Všetko sa to deje simultánne, ako v skutočnom svete – vo svete, kde sa všetko prihodí naraz,” vysvetlil Santos.

www.mymodernmet.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať