Architektka stavia domy zo starých prepravných kontajnerov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Architektka stavia domy zo starých prepravných kontajnerov
Foto: suburbanmen.com

BRATISLAVA 19. februára (WebNoviny.sk) – Claudie Dubreuil je šikovná architektka. Mala chuť vytvoriť niečo jedinečné, mimoriadne a zábavné. A tak jej v hlave napadla skutočne zaujímavá myšlienka, ktorá bola pre ňu veľkou výzvou. Nečakala dlho a začala ju aj realizovať. Zo starých prepravných kontajnerov vyrobila šikovný domček na bývanie.

Samozrejme to ale nemohla všetko urobiť sama. Claudie musela nájsť strojársku firmu, dodávateľa okien a ďalších pomocníkov. Štyri firmy ju odmietli s tým, že projekt bol príliš komplikovaný. Nakoniec však našla firmu a pustili sa do práce. S kontajnermi to nebolo až také ťažké. Spolupracovala s blízkym veľkým prístavom v Montreale. Predávali ich za 2.800 3200 dolárov, čo bola pre ňu prijateľná cena.

Projekt začal tým, že staré kontajnery museli najprv riadne vyčistiť. To im trvalo až dva týždne, kým odstránili zápach a špinu. Potom museli pridať kovové nosníky a zvariť všetko dohromady. Vo vnútri sa architektka riadne vyhrala. Vidieť, že svoju prácu miluje. Kontajnerom pridala úžasné veľké okná, ktoré dodávajú viac svetla. Vytvorila dokonca točité schodisko, ktoré vedie na horné poschodie. Je tu dostatok miesta pre kúpeľňu aj kuchyňu.

A práve kuchyňu by jej mnohí mohli len závidieť. Profesionálny plynový sporák, obrovská chladnička, nerezová pracovná plocha a mnoho iného, kde musí byť varenie naozaj zábavou. Samostatne stojaca vaňa je samozrejme vrcholom. Alebo terasa s letnou sprchou. No čo viac si priať? Dokonalé využitie priestoru v tej najkrajšej forme. Pozrite si všetky detaily v rozsiahlej fotogalérii.

Obrazom: Architektka stavia domy zo starých prepravných kontajnerov
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie WBN