Milan Lasica je krstným otcom unikátnej vínnej karty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Best Hotel Properties a.s.

BRATISLAVA 8. júna (WEBNOVINY) – Viac ako 460 druhov vína a vyše dva a pol tisíca fliaš – toto je stručná charakteristika novej vínnej karty, ktorú v pondelok 6. júna 2011 pre Kempinski Hotel River Park pokrstil Milan Lasica. 
“Náš výber ponúka vína z celého sveta. Medzi nimi sú samozrejme, aj vína zo Slovenska. Špecialitou, na ktorú chcem obzvlášť upozorniť je však vertikálna ponuka kompletných jedenástich ročníkov legendárneho vína z Bordeaux, z apelácie Pomerol-Chateau Petrus. Ako jediní na Slovensku ponúkame možnosť ochutnať ročníky 1997 do roku 2000,“ upozorňuje someliér roka 2010 Rastislav Šuták z Kempinski Hotela River Park. Výber vín má na svedomí Maitre-Sommelier de France Jean Daniel Angibaud.

Špičková vínna karta má až sedemdesiat strán a ponúka aj ďalšie perly, ktoré túži ochutnať nejeden vinár. „Vo vínnej karte, ktorú zostavili pre Kempinski Hotel River Park dvaja špičkoví someliéri, sa nájdu aj poklady, ku ktorým by sa inak slovenský zákazník dostal iba veľmi ťažko. Určite si nenechám ujsť francúzske vína, mám rád ťažké červené. Naša vínna karta ich ponúka rovnú stovku,“ dodáva Branislav Babík, predseda predstavenstva spoločnosti Best Hotel Properties a.s., do ktorej portfólia patrí aj Kempinski Hotela River Park v Bratislave. 

“Zaujímavé sú aj ďalšie vertikálne ponuky, napríklad Sassicaia či Chateau Mouton Rothschild. Najdrahšia je fľaša už spomínaného červeného Chateau Petrus ročník 2000, stojí 8100 eur,“ dodáva Šuták.

Hodnota celej vinotéky je približne 800 tisíc dolárov. V ľavej časti vinotéky si hostia môžu všimnúť zlatý rám. Someliéri ho medzi sebou nazývajú aj rám Mony Lisy, pretože v ňom sú vystavené tie najdrahšie a najvzácnejšie vína. Raritou je, že niektoré vína pochádzajú od malých výrobcov a nikde inde sa nepredávajú. Podľa znalcov podobne unikátna zbierka sa nenachádza ani v okolitých štátoch.

Krst vínnej karty sprevádzala degustácia vybraných vín, chuťové a čuchové bunky vinárskych fajnšmekrov pošteklili vína Janoušek Cabernet Sauvignon Rosé 2010, Sancerre Sauvignon Blanc Domaine Alphonse Mellot 2010, Chateau de la Riviere Bordeaux Fronsac 2006. Lahodným vínam robili doprovod vyberané delikatesy- syry, figy, olivy, grilované baklažány plnené syrom feta či kačacia paštéta s karamelizovanou červenou cibuľkou.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Branislav BabíkMilan Lasica