Tamara Heribanová zháňa darčeky na poslednú chvíľu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Heribanova
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 22. decembra (WEBNOVINY) – Štedrovečerná večera je v rodine Heribanovcov až intímnou záležitosťou. Pri tradične pripravenej kapustnici a kaprovi strávia aj niekoľko hodín.

„Spomíname na tých, ktorí už nie sú medzi nami. Čo všetko sa zmenilo a ideme retrospektívne až do detstva. Rozprávame sa o tom, kto si čo myslel a čo za ten rok spravil, preto naša večera trvá aj štyri hodiny,“ ozrejmila v rozhovore pre agentúru SITA spisovateľka Tamara Heribanová.

Spoločne so sestrou zdobí vianočný stromček, pozerá televíziu a popritom tŕpne kvôli nenakúpeným darčekom. „Darčeky každý rok zháňam až toho dvadsiateho štvrtého, avšak tento rok som si povedala, že to zmením a budem sa na ne pedantne pripravovať,“ prezradila Tamara Heribanová.

Súčasťou sviatočného rituálu je aj spoločná prechádzka lesom. „Už ako malé deti sme sa chodili veľa sánkovať, guľovať, na vychádzky a niekoľko hodín sme tak strávili mimo zatvorených priestorov,“ pokračovala.

„Veľmi často k nám chodili starí rodičia, na ktorých mám veľkú slabosť. Ak som na Vianoce chodievala k nim, tak boli úplne rovnaké ako u nás doma, ale všetko som mala duplicitne,“ priznala Tamara. Mladá spisovateľka veľmi rada spomína na každé sviatky prežité s rodinou, avšak jedny sa v jej pamäti zachovali obzvlášť.

„Počas tých Vianoc sa niektoré veci zlomili. Sumarizovali sme, vyhodnocovali a plánovali a keby som z môjho života tento deň vymazala, veci by neboli tak, ako sú dnes,“ dodala Tamara tajnostkársky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tamara Heribanová