Indka je uväznená v detskom tele, od piatich rokov nerastie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Mladá Indka už od detstva sleduje, ako jej rovesníci rastú a menia sa im črty tváre, kým ona pri pohľade do zrkadla vidí stále rovnaké dievčatko. Laxmi Yadev má síce 20 rokov, no v dôsledku zriedkavej genetickej poruchy už 15 rokov nerastie. Podľa názoru odborníkov sa jej stav už nezmení.

Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Laxami meria len 99 cm, váži 19 kg a nosí oblečenie určené pre šesťročné deti, ktoré jej kupuje matka Parvati. „Niekedy premýšľam o normálnom živote, ktorý by som mohla viesť a je mi z toho smutno. Zabávala by som sa, mala by som slobodu a mohla si vychutnať život, aký vedú moje rovesníčky,“ uviedla Indka.

Kvôli svojej odlišnosti sa stala častou obeťou šikany na škole, najväčšie obavy má však z budúcnosti. Mladá žena vie, že nikdy nebude môcť mať deti a preto nevidí zmysel v tom, aby si hľadala partnera. „Nerada stretávam nových ľudí, lebo ich prekvapené pohľady a doberanie mi ubližujú,“ uviedla Laxami.

Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Jej brat Azad, ktorý trpí rovnakou genetickou poruchou, sa jej však snaží dodať odvahu. Nedávno si našiel prácu svojich snov ako učiteľ na dievčenskej škole. Hoci často musí stáť na stole, aby na neho žiačky dobre videli, pocit väčšej slobody, ktorú vďaka stálemu zamestnaniu nadobudol, si nevie vynachváliť. Aj vďaka jeho podpore Laxami nedávno dokončila strednú školu s najlepšími známkami a pustila sa do kurzu informatiky na vysokej škole. Okrem toho začalo pracovať ako predavačka v obchode, aby si privyrobila a zbavila sa strachu z ľudí.

„Som vystrašená, ale som silná a prekonala som svoje obavy, aby som sa do toho mohla pustiť,“ priznala Indka. Jej zárobok výrazne zlepší rodinný príjem, ktorý vychádza len na 100 eur mesačne. Aj kvôli chudobe, v ktorej rodina žije, si rodičia nemohli dovoliť vhodnú liečbu pre svoje deti. Tá je údajne najefektívnejšia, ak sa s ňou začne najneskôr do veku 16 rokov.

www.dailymail.co.uk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia