Batoľa v Poľsku naštartovalo auto, zrazilo svoju mamu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: Ilustračné foto, www.sachablackburne.com

V poľskom meste Kołobrzeg na pobreží Baltského mora batoľa samo naštartovalo auto a následne zrazilo svoju matku. Kuriózna dopravná nehoda, po ktorej 39-ročnú ženu okamžite hospitalizovali v miestnej nemocnici, sa odohrala na parkovisku pred samoobsluhou, kam rodičia zobrali syna na nákup.

Citroën C5 Tourer 2.0 HDi
Foto: Ondrej Rabatin

K nehode prišlo po tom, ako si matka dvaapolročného chlapca odbehla vybrať peniaze z bankomatu. Otec vystúpil z auta a batoľa tento okamih využilo na to, aby preliezlo zo zadného sedadla na miesto vodiča. Tu sa mu na prvý raz podarilo naštartovať auto.

Rozbehnuté auto zo zadu narazilo do matky, ktorá stála pri bankomate a spôsobilo jej vážne zranenia vrátane pomliaždenín panvy.

Keď 32-ročný otec privolaným policajtom povedal, čo sa stalo, opis nehody spochybnili. Rodičia museli podstúpiť dychovú skúšku, alkohol im však v krvi nenamerali. Výpoveď rodičov neskôr potvrdili aj očití svedkovia.

„Syn s nami rád jazdí. Keď zaparkujeme, občas si na chvíľu sadne za volant a hrá sa na vodiča. Toto však bolo prvýkrát, čo auto aj naštartoval. Keďže bola zaradená rýchlosť, stalo sa nešťastie. Už ho nikdy nenechám v aute samého,“ uviedol otec pre poľský denník Fakt.

Otec batoľata sa však súdu nevyhne. Zástupca prokuratúry v Kolobrzegu oznámil, že otec bude čeliť obvineniam zo zanedbania starostlivosti a z nedbanlivosti, ktorá spôsobila zranenie tretej osobe.

www.fakt.pl, www.radiozet.pl

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať