Zlodej sa po vykradnutí domu zabudol odhlásiť z Facebooku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Facebook
Foto: SITA, AP

BRATISLAVA 25. júna (WEBNOVINY) – Polícia v americkom štáte Minnesota zatkla istého Nicholasa Wiga, ktorý sa počas vlámania do domu prihlásil na sociálnu sieť Facebook, no pred odchodom sa zabudol odhlásiť. Ku kurióznemu prípadu došlo 19. júna v meste South St. Paul.

Keď sa majiteľ domu James Wood vrátil domov a zistil, že sa stal obeťou vlámania, zavolal políciu. Z domu mu zmizli peniaze, kreditné karty a hodinky, no našiel nohavice, opasok a tenisky, ktoré patrili zlodejovi.

Následne si všimol na svojom počítači neznámy profil na Facebooku a dovtípil sa, že ho vykradol práve spomínaný Wig. Na svojom profile potom zverejnil jeho meno s tým, že ide o zlodeja, a svoje telefónne číslo, aby ho ľudia kontaktovali, ak ho poznajú. Večer mu však poslal textovú správu samotný Wig.

Wood mu preto odpísal, že si uňho zabudol nejaké veci a nech si po ne dôjde, s čím Wig súhlasil. Keď si však po veci prišiel, na mieste ho už čakali policajti, ktorí ho zatkli.

Na ruke mal pritom Woodove hodinky. Zlodejovi, ktorý bol už v minulosti niekoľkokrát trestaný, hrozí v prípade dokázania viny až desaťročný trest odňatia slobody a pokuta 20-tisíc dolárov (v prepočte takmer 14 700 eur).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Facebook