Kuchár odsekol kobre hlavu, o 20 minút ho smrteľne uštipla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kuchár odsekol kobre hlavu, o 20 minút ho smrteľne uštipla
Foto: www.nytimes.com

Kuchár v provincii Kuang-tung na juhu Číny zomrel po tom, ako ho uštipla odseknutá hlava kobry, z ktorej pripravoval obed. Privolaná záchranná služba mužovi už nedokázala pomôcť.

Kuchár odsekol kobre hlavu, o 20 minút ho smrteľne uštipla
Foto: www.sfgate.com

Fan Peng v kuchyni reštaurácie v čínskom meste Fo-šan pripravoval hadiu polievku z jedovatej kobry siamskej, ktorá je v Číne obľúbenou delikatesou. Kuchár kobre odsekol hlavu a následne sa venoval ďalším prípravám jedla. Keď o 20 minút neskôr išiel odhodiť hlavu kobry do smetného koša, had ho uštipol. Okamžité účinky jedu u muža spôsobili rýchlu smrť.

„Nevedeli sme, čo sa deje, ale z kuchyne sme počuli hlasné výkriky. Ľudia v reštaurácii rýchlo volali pomoc, ale kým prišli zdravotníci, muž bol už mŕtvy,“ uviedla návštevníčka reštaurácie Lin Sun.

Jed kobry kuchárovi paralyzoval dýchaciu sústavu a muž sa následne zadusil. „Je to veľmi nezvyčajný prípad, ale zdá sa, že išlo o nešťastnú náhodu. Muž mal veľmi ťažkú reakciu na uhryznutie. Pomohol by mu len protijed, ale ten mu nebol dodaný včas. Nemohli sme mu už nijako pomôcť,“ uviedol policajný hovorca.

Odborník Yang Hong-chang, ktorý sa kobrám venuje 40 rokov, vysvetlil, že u plazov fungujú reflexy aj hodinu po smrti. „Po odseknutí hlavy bol had mŕtvy, lebo jeho telesné funkcie ustali, ale reflexné pohyby ešte zostali. Hady majú schopnosť hrýzť a vstrekovať jed aj s odseknutou hlavou,“ dodal odborník.

Podobný prípad sa odohral začiatkom roka v Austrálii, keď muža uštipla pakobra červenobruchá 45 minút po tom, ako ju rozsekol na dve polovice. Mužovi bola poskytnutá rýchla pomoc, a tak útok prežil bez vážnych zranení.

www.nypost.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať