Zverejnenými fotkami nahých celebrít sa už zaoberá FBI

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kate upton
Americká modelka a herečka Kate Upton. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 2. septembra (WEBNOVINY) – Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) začal pátranie vo veci ukradnutia a zverejnenia fotografií s nahými celebritami. Fotky herečiek a speváčok akými sú Jennifer Lawrence, Kate Upton, Kirsten Dunst, Avril Lavigne, Cara Delevingne, Jenny McCarthy alebo Kaley Cuoco, nedávno zverejnil na portáli 4Chan neznámy heker, ktorý ich pravdepodobne získal prostredníctvom služieb, ako je napríklad iCloud spoločnosti Apple.

Hovorkyňa spomínanej firmy uviedla, že už začali preverovať, či bol narušený ich bezpečnostný systém a fotografie naozaj pochádzajú z iCloud. „Berieme súkromie používateľa veľmi vážne a touto správou sa aktívne zaoberáme,“ dodala za Apple Nat Kerris.

Dvadsaťjedenročná americká speváčka a herečka Ariana Grande alebo jej rovnako stará kolegyňa Victoria Justice vyhlásili, že ide o falzifikáty. Niektoré z uvedených žien však priznali, že na zverejnených záberoch sú naozaj ony.

Zástupcovia americkej herečky Jennifer Lawrence plánujú podniknúť právne kroky. „Toto je ohavné narušenie súkromia. Kontaktovali sme úrady a zažalujeme každého, kto zverejnil ukradnuté fotografie Jennifer Lawrence,“ uviedli zástupcovia 24-ročnej rodáčky z mesta Louisville v Kentucky. Medzi ďalšie známe osobnosti, ktoré potvrdili pravosť záberov patrí napríklad Mary Elizabeth Winstead. Dvadsaťdeväťročná herečka prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter napísala, že fotografie spravila v minulosti spolu s manželom, no už dávno ich zmazala.

Informácie pochádzajú z webstránky www.bbc.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ariana GrandeAvril LavigneJennifer LawrenceKaley CuocoKate UptonKirsten Dunst
Firmy a inštitúcie FBI Federal Bureau of Investigation