Deväťročný chlapec ukradol mestský autobus, vozil sa sám

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Deväťročný chlapec ukradol mestský autobus, jazdil po centre
Foto: Ilustračné foto, Wikimedia

Deväťročný chlapec v kanadskom meste Saskatoon uplynulý víkend ukradol mestský autobus a vybral sa na jazdu po rezidenčnej štvrti. Po ceste narazil do ďalšieho autobusu a dodávky, pri dopravných nehodách sa nikto nezranil.

Saskatoon
Foto: www.tripadvisor.com

Chlapec nastúpil do prázdneho autobusu mestskej hromadnej dopravy na ulici pred vozovňou, kde bol autobus odstavený bez dozoru. Po naštartovaní prešiel na sídlisku okolo troch obytných blokov, pričom za volantom musel stáť, aby dosiahol na pedále.

„Išiel som vyzdvihnúť svojho syna z autobusovej zastávky, keď som uvidel malú hlavu na vodičovom sedadle a povedal si: ´Čože?´“ uviedol okoloidúci Michael Pritchard, ktorý sa ihneď rozbehol za autobusom. Rovnako reagoval aj Steve Pasqualotto, ktorý šoféroval po rovnakej ulici v opačnom smere: „Manželka sa pozrela cez okno. Zrazu zbadala mestský autobus a povedala: ´Ten autobus šoféruje chlapec.´“

Chlapec počas krátkej jazdy vrazil do dodávky a neskôr do ďalšieho mestského autobusu, ktorý ho zastavil. „Keď sa otvorili dvere autobusu, von vyšiel tento deväťročný chlapec v pyžame,“ spomína Pasqualotto, ktorý bol zvedavý na maloletého vodiča.

Podľa hovorcu miestnej polície Ryana Smitha sa počas jazdy nikto nezranil, predné sklo autobusu je však prasknuté a dodávka, do ktorej deväťročný vodič vrazil, je vhodná do šrotu. Na otázku, prečo sa chlapec rozhodol autobus ukradnúť, polícia odpoveď nepozná. „Mal príležitosť ho zobrať, a tak ju využil,“ myslí si hovorca.

Privolaná polícia odviezla chlapca domov. Keďže ide o maloletého, odvážneho vodiča nebude trestne stíhať.

www.cnn.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia