V Bratislave odštartuje prvý ročník Slovak Fashion Week

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Móda
V Bratislave sa uskutoční prvý ročník podujatia s názvom Slovak Fashion Week. Foto: SITA/ AP

BRATISLAVA 4. októbra (WEBNOVINY) – V dňoch 7. – 12. októbra sa v Bratislave uskutoční prvý ročník podujatia s názvom Slovak Fashion Week. „Cieľom Slovak Fashion Week je zapojiť módu vo všetkých jej podobách a ukázať rôznorodosť tohto segmentu,“ uviedla na tlačovej konferencii hlavná organizátorka, módna návrhárka Dana Kleinert.

Ako povedala, návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť na množstvo sprievodných akcií, ktoré sa uskutočnia v rôznych častiach hlavného mesta. „Ide nám o to, aby sme naštartovali módne dianie na Slovensku,“ dodala Kleinert, ktorá chce podľa vlastných slov takýmto spôsobom priniesť módu bližšie k ľuďom.

Slovak Fashion Week odštartuje párty

Slovak Fashion Week odštartuje párty spojenou s módnou prehliadkou Zlatice Hujbertovej. Svoju tvorbu tu zároveň predstavia aj študenti Vysokej školy výtvarných umení. Ďalšie dni budú patriť predovšetkým nakupovaniu. Obchody, ktoré sa zapoja do podujatia, budú podľa organizátoriek zreteľne označené.

Každý z nich bude zakreslený aj na špeciálnej mape, takzvanej Fashion Map, ktorá bude k dispozícii zdarma v informačných centrách. Výklady spomínaných obchodov naaranžujú slovenskí stylisti a stylistky ako Alex Lindov, Marián Hornyak, Barbora Yurkovič a Monika Vontszemuová, pričom inštalácie sa budú niesť v duchu „desať nových módnych prikázaní“.

Súčasťou programu budú aj tri výstavy módnej fotografie. Medzi vystavovateľmi nebude chýbať napríklad Jakub Klimo, ktorý v Auparku uvedie výber z doteraz nepublikovanej tvorby. Svoju prácu za uplynulých šesť rokov predstavia aj študenti módnej fotografie VŠVU z ateliéru Petry Bošanskej. Fotografie odevov z dielne domácich návrhárov v tradičnom slovenskom prostredí ukáže fotografka Emilia Pelech.

Víkend bude patriť dizajnérskym showroomom

V priestoroch Berlinky v Slovenskej národnej galérii predstaví svoje kolekcie 20 slovenských návrhárov. Chýbať nebudú doplnky, kúsky na každý deň či večerné modely. Na mieste sa budú nachádzať aj stylisti, ktorých môže každý zo zúčastnených požiadať o radu z oblasti módy.

Berlinka umožní všetkým prítomným nahliadnuť aj do zákulisia módneho biznisu. Časť programu sa bude odohrávať napríklad aj v kontajnerovom parku na Šafárikovom námestí. Na tomto mieste pripravujú pre ľudí Urban Fashion Showroom.

Ďalšie informácie o podujatí, ako aj jeho kompletný program, sú dostupné na webstránke www.slovakfashionweek.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia