Výletný let balónom odvial dve turistky priamo do väznice

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Výletný let balónom odvial dve turistky priamo do väznice
balón Foto: SITA/AP

Turistky, ktoré sa v Indii vybrali na výletný let balónom, nečakane skončili vo väzení po tom, ako vietor balón odklonil od pôvodného kurzu a pristál priamo na futbalovom ihrisku miestnej väznice.

Balón
Foto: SITA, AP

Turistky zo Západoindických ostrovov spolu cestovali do najväčšieho indického štátu Rádžasthán na východe krajiny, aby sa zúčastnili každoročnej promenády tiav v meste Pushkar. Sestry sa rozhodli objednať si let teplovzdušným balónom, aby si celú púť mohli vychutnať z vtáčej perspektívy.

Silný vietor však balón odklonil od pôvodnej trasy a pilot, ktorý nezvládol riadenie, pristál s pasažierkami priamo na pozemku väzenia v meste Ajmer. Sestry uviedli, že po pristátí na futbalovom ihrisku najprv netušili, že stoja za múrmi väznice. „Väzni bolo v tom čase vo svojich celách, balón však spustil poplašné zariadenie a postavil strážnikov do pozoru,“ povedali turistky.

Trojica nečakaných návštevníkov skončila v putách v cele, zatiaľ čo hliadka preverovala celú situáciu. Po dvoch hodinách ich polícia prepustila na slobodu.

Mesto Puskhar následne po dobu konania festivalu vydalo zákaz na všetky výlety v teplovzdušných balónoch. Spoločnosť, ktorá bola zodpovedná za spomínaný let, dostala pokutu za nezákonný vstup na pozemok väzenia a následne jej bola odobraná aj licencia na prevádzkovanie letov v balónoch.

Turistky, ktoré z celej situácie vyviazli bez ujmy, sa nepríjemnou skúsenosťou nedali odradiť. Ako uviedli pre televíziu NDTV, na druhý deň sa vzdali lietania a radšej si vybrali jazdu na slonoch.

www.ndtv.com, www.bbc.co.uk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať