Muž 24 rokov neprišiel do práce, konečne dostal výpoveď

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zmluva
Foto: Ilustračné foto: FreeDigitalPhotos.net

Ind zamestnaný v štátnej správe, ktorý neprišiel do práce 24 rokov, uplynulý štvrtok konečne dostal výpoveď. Stavebný inžinier pritom naposledy pracoval v decembri 1990.

Spolupráca, práca
Foto: shutterstock.com

A.K. Verma, ktorý pracoval pre ministerstvo verejných prác v Indii, odišiel pred vianočnými sviatkami v roku 1990 na dovolenku, z ktorej sa už do práce nevrátil. „Pokúšal sa predĺžiť si dovolenku, čo mu však nebolo schválené a neposlúchol nariadenie týkajúce sa návratu do práce,“ uviedla vláda vo štvrtkovom stanovisku.

Hoci sa v Indii práca v štátnej správe zväčša považuje za zamestnanie na celý život, Verma sa už do práce nevrátil. Po predbežnom vyšetrovaní v roku 1992 ho uznali vinným z „úmyselnej neprítomnosti v práci“, trvalo však ďalších 22 rokov, kým stavebnému inžinierovi dali výpoveď.

Zákonník práce, ktorý je podľa Svetovej banky najprísnejší práve v Indii, dovoľuje zamestnávateľom vyhodiť zamestnancov len z dôvodu kriminálneho priestupku.

Indické štáty nedávno zákon zmenili, aby uľahčili proces prijímania ľudí do práce ako aj podpisovania výpovedí. Krok, ktorý majitelia podnikov privítali s nadšením, sa u odborových združení stretol s odporom. Ministerstvu tak umožnil dať výpoveď aj mužovi, ktorý vyše 20 rokov neprišiel do práce.

www.teleraph.co.uk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia