Šelmy z bratislavskej zoo pomáhali tvoriť módnu kolekciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Šelmy z bratislavskej zoo pomáhali tvoriť módnu kolekciu
Zvieratá trhali džínsovinu, z ktorej módna návrhárka Lucia Spišáková ušila osem kusov takzvaných manifest jeans.Každý kus je originál a majitelia či majiteľky môžu nájsť na zadnej strane špeciálnu etiketu so zvieraťom, ktoré látku trhalo. Foto: ZOO Bratislava

BRATISLAVA 23. januára (WEBNOVINY) – Šelmy z bratislavskej zoo pomáhali pri tvorbe oblečenia. Leopardica Nimali, samica jaguára Laima, tigrica Shilang, levica Jawa a medveď Félix dostali vlani na jeseň kusy džínsoviny, s ktorými sa hrali a trhali ich.

Obrazom: Šelmy z bratislavskej zoo pomáhali tvoriť módnu kolekciu

Látku im po niekoľkých dňoch zobrali, vyčistili a odovzdali módnej návrhárke Lucii Spišákovej, ktorá z nej bez nároku na honorár počas decembra a januára vytvorila osem kusov džínsov pre pánov i dámy v rôznych veľkostiach. Každý kus je originál a majitelia či majiteľky môžu nájsť na zadnej strane špeciálnu etiketu so zvieraťom, ktoré látku trhalo.

Výťažok z predaja takzvaných manifest jeans bude putovať na pomoc zvieratám v spomínanej zoo, ktorú napríklad ročné náklady na chov jaguára stoja 1100 eur, na tigra viac ako 1300 eur a levy vyžadujú 1600 eur za rok.

šelmy
Foto: ZOO Bratislava
šelmy
Foto: Mili Vigerova

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať