Slovenskí návrhári predstavia to najlepšie zo svojej tvorby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Boris Hanečka
Módni návrhári Boris Hanečka a Jana Převrátilová. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 27. februára (WEBNOVINY) – Piati slovenskí módni tvorcovia dostali unikátnu šancu predstaviť to najlepšie zo svojej tvorby na výnimočnej výstave Posadnutí módou v bratislavskom nákupnom centre Aupark.

Móda aj pre bežných ľudí

Boris Hanečka, Marcel Holubec, Martin Hrča, Hana Převrátilová a Ema Klein sa rozhodli priniesť svoju tvorbu bližšie k bežným ľuďom, aby ukázali, že dizajnérske kúsky nie sú len výsadou známych osobností. Každý z nich na originálnej exhibícii vystaví tri exkluzívne modely zo svojich nedávnych kolekcií alebo kúsky, ktoré sme mali možnosť vidieť na známych tvárach slovenského šoubiznisu.

Výstava, ktorú pre verejnosť oficiálne otvoria v piatok o 18:00 za účasti všetkých dizajnérov, potrvá do 6. marca. „Musíme ísť tam, kde sú ľudia,“ vyjadril sa Martin Hrča, jeden z najmladších vystavujúcich návrhárov.

„Aby ľudia videli, že takéto modely nie sú len pre celebrity,“ dodal. Nápad priniesť luxusné, ručne robené modely bližšie k širokej verejnosti sa páčil aj ostatným tvorcom, ktorí svoje modely zvyčajne predvádzajú len na módnych prehliadkach, ktorých na Slovensku nie je veľa a dostane sa na ne len obmedzený počet ľudí.

„Móda by mala byť bližšie k bežným ľuďom, aby aj takúto tvorbu videli na vlastné oči,“ uviedla známa dizajnérka Hana Převrátilová, ktorá vystavila napríklad i model, v ktorom sa predstavila na Plese v opere 2014 jeho riaditeľka Andrea Cocherová.

Návrhári predvedú najmä večerné róby

Výber 15 modelov zahŕňa najmä večerné róby, od noblesných hodvábnych šiat z dielne Borisa Hanečku, cez prepracované módne „skladačky“ Emmy Klein a unikátne modely Marcela Holubca, po modely zo zimnej kolekcie Martina Hrču. „Vybrali sme to najlepšie, čo máme,“ povedal Boris Hanečka.

Výstava s názvom Posadnutí módou nie je predajná, keďže jednotlivé modely sú buď výstavné alebo zapožičané od ich majiteliek.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrea CocherováBoris HanečkaMartin Hrča
Firmy a inštitúcie Aupark Bratislava