Dieťa unesené z pôrodnice našli po takmer osemnástich rokoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zephany Nurse
Zephany Nurse uniesla nemenovaná žena v apríli 1997, pričom ju zobrala spiacej matke priamo z náručia. Foto: metro.co.uk

BRATISLAVA 2. marca (WEBNOVINY) – Dieťa, ktoré ako trojdňové uniesli priamo z pôrodnice v juhoafrickom Kapskom meste, sa jeho rodičom podarilo nájsť po takmer osemnástich rokoch. Zephany Nurse uniesla nemenovaná žena v apríli 1997, pričom ju zobrala spiacej matke priamo z náručia.

Celeste a Morné Nurseovci sa však so stratou dcéry nikdy nezmierili a neustále po nej pátrali, pričom každý rok oslavovali jej narodeniny. Zephany zatiaľ žila pod iným menom len niekoľko kilometrov od svojej skutočnej rodiny, o ktorej netušila. V januári však jej mladšia biologická sestra Cassidy začala chodiť na rovnakú strednú školu ako Zephany a krátko na to si viacero spolužiakov všimlo, že dievčatá sa na seba veľmi podobajú.

Tie sa potom skamarátili, a keď ich spolu videl ich otec, kontaktoval políciu. Tá na základe testov DNA potvrdila, že naozaj ide o ich unesenú dcéru. Následne preto zatkli a obžalovali z únosu a podvodu približne 50-ročnú ženu, ktorá Zephany vychovávala ako svoje jediné dieťa. Sedemnásťročné dievča sa so svojou skutočnou matkou stretlo minulý týždeň vo štvrtok.

Zatiaľ však zostáva v opatere úradov a Nurseovci nevedia, kedy sa k nim bude môcť Zephany presťahovať. „Počas všetkých tých rokov ľudia hovorili o tom, že Zephany je už mŕtva, no nikto v rodine tomu neveril. Vedeli sme, že je nažive. Každý rok sme oslavovali jej narodeniny. A teraz sa nám vrátila a my to vo veľkom oslávime,“ uviedla Morného sestra Shantal Berry.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať