Ryanair poteší cestujúcich, ceny leteniek budú klesať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ryanair
Foto: SITA/AP

DUBLIN 27. apríla (WEBNOVINY) – Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair plánuje znižovať ceny leteniek. Generálny riaditeľ spoločnosti Michael O’Leary pre francúzsky týždenník Le Journal du Dimanche uviedol, že k poklesu cien by malo prísť v priebehu dvoch rokov.

Ryanair opustil ďalšie letisko
Foto: AP Photo/Claude Paris

Dôvodom zmien je lacnejšia ropa, z ktorej by podľa O´Learyho nemala profitovať spoločnosť, ale cestujúci. Cena leteniek by pritom mala klesnúť minimálne o 10 až pätnásť percent.

Riaditeľ ďalej uviedol, že hoci sú ceny leteniek aeroliniek Ryanar aj dnes o vyše tretinu nižšie ako ceny leteniek väčšiny dopravcov v rámci Európy, čoskoro by ich priemerná cena 46 eur za let mala ešte klesnúť.

„Do roku 2016 by priemerná cena našich leteniek mohla byť 40 eur. Zmena nastane v dôsledku nižších cien za ropu. Aj naďalej plánujeme zvyšovať množstvo cestujúcich a znižovať náklady,“ uviedol O´Leary.

Spoločnosť, ktorá koncom marca po 10 rokoch od svojho pôsobenia na letisku v Bratislave otvorila aj svoju základňu, plánuje v letnom období z hlavného mesta prevádzkovať 17 destinácií vrátane Palmy de Mallorka, Birminghamu či Atén.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michael O’Leary
Firmy a inštitúcie Ryanair