Matka, ktorá dala život tuctu synov, porodila trináste dieťa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tehotenstvo
Foto: Shutterstock

MICHIGAN 15. mája (WEBNOVINY) – Rodičia tucta chlapcov z amerického Michiganu v stredu privítali trinásty prírastok do rodiny. Do náručia im pôrodník opäť vložil chlapca.

Matka, ktorá porodila 12 synov, čaká trináste dieťa
Foto: SITA/AP

„Som otec 12 chlapcov, mať ďalšieho je úžasné,“ tešil sa 40-ročný Jay Schwandt. Meno trinásteho potomka rodina zatiaľ neoznámila, keďže ho chcú prediskutovať aj s ostatnými deťmi. Novorodenec je však zdravý a pomaly sa pripravuje na odchod domov.

„Ak by to bolo dievča, asi by nás to šokovalo,“ uviedla Kateri Schwandt, ktorá priviedla na svet tucet synov. Najstarší Tyler má dnes už 22 rokov, teraz už druhý najmladší Tucker prišiel na svet v auguste 2013.

Schwandtovci, ktorí bývajú v Rockforde, sa hlásia k rímskokatolíckemu vierovyznaniu a sú zásadne proti antikoncepcii. Sama Kateri pochádza zo 14 detí a výhody veľkej rodiny si nevie vynachváliť. Výchovu chlapcov zvláda hlavne vďaka prísnemu režimu a spravodlivej deľbe práce.

Na otázku, či plánujú aj štrnáste dieťa, otec pre televíziu ABC povedal: „Nikdy nehovor nikdy.“

Rodinu, ktorá si získava čoraz väčšiu pozornosť verejnosti, oslovilo niekoľko televíznych štábov s ponukou na reality show, Američania však zatiaľ žiadnu neprijali.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia