Originálne video sľubuje kúzelnícky trik, záver však šokuje

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Originálne video sľubuje kúzelnícky trik, záver však šokuje
Foto: Youtube

LAUSANNE 15. mája (WEBNOVINY) – „Niečo takéto ste ešte nevideli – 24-ročný Jonas zmizne rovno pred vašimi očami!“ láka na úvod originálne video švajčiarskej polície, ktoré má šokujúci zvrat. Namiesto kúzelníckeho triku totiž zamysleného mladíka sledujúceho displej mobilu postihne iný osud.

Reklamný spot, ktorý vytvorila polícia v Lausanne v spolupráci s mestským dopravným podnikom, má pôsobiť ako prevencia proti nepozornosti na cestách. Hoci podobné reklamy, ktoré varujú vodičov pred konzumáciou alkoholu alebo telefonovaním za volantom, sú vo svete pomerne známe, švajčiarska polícia sa tentokrát zamerala na chodcov. V dnešnej dobe je totiž čoraz viac nehôd spôsobených aj ich nepozornosťou.

Mladík v reklamnom spote, ktorý počúva hudbu a popritom si stíha písať s priateľmi, „zázračne nezmizne“. Namiesto toho vstúpi na vozovku bez toho, aby skontroloval svetlá na semafore. Vzápätí „sa stráca“ na kapote rútiaceho sa auta. Originálne video s dôležitým posolstvom si stihli pozrieť už státisíce ľudí.

Polícia spot vytvorila z dôvodu alarmujúcich štatistík. Podľa nich bolo len v roku 2012 na švajčiarskych cestách z dôvodu nepozornosti zranených 1100 ľudí. „Každá štvrtá nehoda evidovaná v krajine vzniká z dôvodu nepozornosti. Počúvanie hudby alebo hranie sa s mobilným telefónom výrazne znižuje pozornosť užívateľa. Najviac je pritom postihnutá skupina vo veku 15-30 rokov,“ varoval hovorca polície.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia