Štúdium nedalo žene len vzdelanie, pozrite, čo našla v škole

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
študent
Foto: ilustračné, Thinkstock

NEW YORK 18. mája (WEBNOVINY) – Dve ženy, ktoré sa zapísali na kurz tvorivého písania na Kolumbijskej univerzite zistili, že ich vlastný príbeh je lepší ako fikcia. Spolužiačky po niekoľkých týždňoch zistili, že sú sestry. O existencii tej druhej pritom ani jedna netušila.

Lepšie ako román

Káva poézia
Foto: Thinkstock

„Je to ako z rozprávky,“ uviedla 35-ročná Lizzie Valverde, ktorá stále nedokáže uveriť neskutočnej náhode.

Obe dcéry, ktoré matka dala krátko po narodení na adopciu, vyrastali v inom štáte. Kým Lizzie si adoptovala rodina v New Jersey, jej o rok mladšia sestra Katy Olson vyrastala na Floride a v Iowe. Obe sa kvôli vysokej škole presťahovali do New Yorku, kde sa zrazu stretli v jednej triede.

„Všetko sa začalo v prvý deň školy, keď sa študenti museli predstaviť,“ spomína Katy, ktorú na Lizzie niečo zaujalo. „Neskôr som ju začala bombardovať osobnejšími otázkami,“ dodala. Keď zistila, že Lizzie dala na adopciu v Tampe žena menom Leslie, Katy sa nezdržala výkriku. „Celá trieda zamrzla. Zmohla som sa len na otázku: ´Je toto skutočnosť?´“ dodala Katy.

Nová kapitola

Žiak
Foto: CBS

Obe sa narodili začiatkom osemdesiatych rokov matke Leslie Parker, ktorá bola v tom čase tínedžerka a mala problémy s vlastným životom. Obe dievčatá, ktoré porodila rok po sebe, dala ihneď na adopciu. Lizzie svoju biologickú matku medzičasom vypátrala, stretnutie obe dojalo.

„Chcela som im dať lepšiu budúcnosť, než by mali so mnou. Je smutné vzdať sa vlastných detí, ale cítila som, že najlepšie, čo môžem pre ne urobiť, je nechať ich ísť,“ uviedla Parker. „Ak ste predtým neverili vo vyššiu moc, teraz už budete – je to prakticky zázrak,“ dodala Parker v telefonickom rozhovore pre televíziu CBS News.

Tri ženy čaká tento týždeň nová kapitola. Keďže Lizzie úspešne skončila školu a získala titul v odbore tvorivé písanie, čakajú ju promócie. Pozvala na ne nielen svoju sestru, s ktorou sú od prvého stretnutia v každodennom kontakte, ale aj biologickú matku. Bude to po prvý raz, čo sa všetky stretnú na jednom mieste.

„Na to, aby som dnes bola tam, kde som, museli mnohí veľa obetovať. Nikdy na to nezabudnem,“ dodala šťastná absolventka, ktorej výber školy dal viac než len vzdelanie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia