Extrémny atlét skočil naposledy, adrenalínový pokus nevyšiel

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Extrémny atlét skočil naposledy, adrenalínový pokus nevyšiel
Foto: YouTube/AdrenalineRush

SACRAMENTO 18. mája (WEBNOVINY) – Jeden z najznámejších amerických adrenalínových športovcov Dean Potter zomrel počas adrenalínového pokusu v Kalifornii. Dobrodruh, ktorý v špeciálnom obleku wingsuit zoskočil zo skalného výbežku Taft Point v nadmorskej výške 2286 metrov, pád neprežil. Pri base jumpingu v Yosemitskom národnom parku zomrel aj jeho 29-ročný priateľ Graham Hunt.

Záchranári našli telá oboch mužov krátko na to, ako s nim stratili kontakt. Podľa informácií portálu BBC ani jeden z padákov, ktoré mohli spomaliť ich pád, nebol otvorený.

Adrenalínový nadšenec Potter bol známy odvážnymi a niekedy nedovolenými voľnolezeckými výstupmi a zoskokmi. Ako prvý vyliezol na tri najznámejšie steny v Yosemitskom národnom parku za jediný deň. Na lanách prekonával priepasti medzi vrcholmi a často skákal padákom z nebezpečných miest – niekedy aj so svojím psom Whisperom.

Uplynulý rok zverejnil krátky film When Dogs Fly, ktorý zachytával jeho zážitky z lietania. Video, z ktorého sa stal internetový hit, si vyslúžilo aj kritiku od aktivistov.

„Sme veľmi zronení smrťou Deana Pottera, ale nie sme veľmi prekvapení. Posúval limity celý život,“ uviedol lezec Doug Robinson na margo smrti 43-ročného športovca.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať