Hviezdne vojny zvyšujú v Nemecku bezpečnosť na cestách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hviezdne vojny zvyšujú v Nemecku bezpečnosť na cestách
Foto: Wikimedia

BERLÍN 21. mája (WEBNOVINY) – Nosiť ochranné prilby má v Nemecku cyklistov presvedčiť Darth Vader. Legendárna postava z filmovej ságy Hviezdne vojny sa stala tvárou kampane ministerstva dopravy.

Bicykel cyklista nehoda cesta priechod
Foto: ilustračné, Thinkstock

Nosenie cyklistickej prilby nie je v Nemecku povinné, a to dokonca ani pre deti a neplnoletých cyklistov. Krajina, kde je bicykel obľúbeným dopravným prostriedkom, sa snaží zvýšiť bezpečnosť aspoň takýmto spôsobom.

„Sága pokračuje – vďaka prilbe. Platí to v každej galaxii. A na bicykli tiež,“ hlásia plagáty, ktoré sa objavujú v nemeckých mestách. Sú doplnené fotografiami Darth Vadera v čiernej prilbe, ktorá mu v slávnej ságe umožňuje dýchať.

„Cyklistika je stále obľúbenejšia. K bezpečnej jazde však patria aj prilby,“ uviedol minister dopravy Alexander Dobrindt. Dodal, že uplynulý rok jazdilo s prilbami viac ľudí ako kedykoľvek predtým, trend však chcú ešte posilniť. „K tomu potrebujeme osvetu a Darth Vader v prilbe by mohol pomôcť,“ doplnil Dobrindt.

V decembri sa do kín dostane siedma séria Hviezdnych vojen. Ministerstvo dopravy sa preto snaží stavať na ošiali, ktorý okolo filmu opätovne vzniká.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia