Holandsko platí nezamestnaným preškolenie na veštcov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Veštec
Foto: Thinkstock

AMSTERDAM 15. júna (WEBNOVINY) – Holandské pracovné úrady preplácajú evidovaným uchádzačom o zamestnanie preškolenie na veštcov. Podľa informácií portálu DutchNews sa nezamestnaní môžu naučiť čítať z tarotových kariet, predpovedať budúcnosť z vešteckej gule, priučiť sa hypnóze, alebo sa naučiť viac o reinkarnácii.

Vestenie vestkyna vestica
Foto: SITA/AP

Od roku 2008 túto možnosť v krajine využilo sedem ľudí vo veku nad 50 rokov, vláda každému prispela takmer 1000 eur na rekvalifikačný kurz.

Súčasťou kurzu je aj víkendový pobyt v belgických Ardenách, kde sa môžu záujemcovia naučiť niečo o minulých životoch. Štát prepláca náklady na školenie najmä starším a dlhodobo nezamestnaným ľuďom. Svoje rozhodnutie odôvodňuje tým, že školiteľ absolventom kurzu garantuje zamestnanie. Jasnovidec, ktorého oficiálna pracovná pozícia má názov „spirituálny konzultant“, na telefonickej linke následne zarába 29 centov za minútu.

Hovorkyňa školiaceho strediska uviedla, že rozumie, prečo ľudia o ponuke pochybujú. „Na druhej strane však ponúkame nezamestnaným, ktorí nemajú veľkú šancu nájsť si prácu, užitočnú funkciu,“ vysvetlila Marianne van der Wilk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať