Viac ako polovica Američanov spáva so svojími smartfónmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Thinkstock

NEW YORK 10. júla (WEBNOVINY) – Vyše polovica majiteľov smartfónov v Spojených štátoch si kontroluje mobil niekoľkokrát za hodinu. Väčšina Američanov má pri sebe smartfóny po celý deň, mnohí aj počas noci, píše agentúra Reuters s odvolaním sa na výsledky prieskumu agentúry Gallup.

Jedenásť percent opýtaných uviedlo, že smartfón si sleduje každých niekoľko minút; 41 percent to robí aj niekoľkokrát za hodinu. Ďalších 20 percent respondentov sa zaujíma o svoj „bystrý telefón“ asi raz za hodinu a 28 percent menej ako raz za hodinu.

Podľa výsledkov prieskumu si najčastejšie kontrolujú smartfóny mladí Američania. Dvadsaťdva percent respondentov vo veku 18-29 rokov potvrdilo, že sleduje mobilný telefón každých pár minút. Američania vo veku 65 a viac rokov tak robia len v troch percentách prípadov.

Viac ako štyria z piatich majiteľov smartfónov (81 percent) sa priznali, že majú pri sebe toto zariadenie takmer po celý čas bdenia a 63 percent uznalo, že telefón je v ich blízkosti aj počas spánku.

Internetový prieskum agentúry Gallupe zahrnul odpovede takmer 16-tisíc dospelých Američanov, ktorí vlastnia smartfóny. Respondenti pritom pochádzali zo všetkých 50 štátov USA. Údaje prieskumu boli zozbierané od 17. apríla do 18. mája tohto roka a výsledky mali jednopercentnú štatistickú odchýlku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Facebook