Čo sa stane, keď matematik dostane pokutu za parkovanie?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Čo sa stane, keď matematik dostane pokutu za parkovanie?
Foto: www.telegraph.co.uk

CHARLOTTE 14. júla (WEBNOVINY) – Nahnevať podpredsedu univerzitného matematického klubu sa nevypláca. Presvedčilo sa o tom aj finančné oddelenie na Univerzite v Severnej Karolíne v americkom meste Charlotte (UNNC), ktoré dalo študentovi pokutu za parkovanie. Mladík ju prišiel zaplatiť v centoch.

Auto, rýchlosť
Foto: ilustračné, Thinkstock

Študent Stephen Coyle musel navštíviť niekoľko bánk, aby získal dostatok mincí na zaplatenie pokuty v hodnote 110 dolárov. Mince následne vložil do troch plastových košov a odniesol ich na príslušné miesto. Zamestnanci potom strávili tri hodiny a 40 minút počítaním medenej hotovosti.

Študent sa takto rozhodol vyjadriť svoj protest voči školským pravidlám. Mladíka nenahnevala pokuta samotná, ale skutočnosť, že 80 percent financií vyzbieraných na pokutách smeruje na podporu iných škôl. „Sme študenti, ktorí sú finančne na dne. Prečo financujeme verejné školy? Nie je to predsa zodpovednosť daňovníkov?“ pýta sa 26-ročný Stephen.

Hoci počítanie 11-tisíc mincí trvalo dvom zamestnancom takmer štyri hodiny, škola študenta podporila. „Ospravedlnil som sa im v momente, ako som im odovzdal hotovosť a vysvetlil im, prečo to robím. Nemali s tým problém,“ uviedol študent.

„Naša univerzita oceňuje študentov záujem a iniciatívu v snahe o pochopenie fungovania vlády,“ dodal hovorca školy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať